اقتصادیسرخط خبرها

وزیر انرژی لبنان: فقط تا پایان این ماه امکان خرید سوخت نیروگاه ها را داریم

وزیر انرژی لبنان تأکید کرد که ذخایر برای خرید سوخت نیروگاه های برق فقط تا پایان ماه مارس کفاف می کند.

میدل ایست نیوز: «ریمون غجر»، وزیر انرژی لبنان، تأکید کرد که وزارت انرژی لبنان برای واردات سوخت برای نیروگاه های برق از سپرده خود در خزانه که رو به اتمام است برداشت می کند و این اموال فقط تا پایان ماه مارس کفاف می کند.

او در گفت وگو با شبکه لبنانی LBCI هشدار داد که اگر اموال لازم اختصاص نیابد با پایان ماه مارس لبنان گرفتار خاموشی کامل خواهد شد.

غجر افزود که از هر راهی برای تأمین هزینه سوخت استفاده می کند و افزود که طرحی در این باره به هیئت وزیران داده است.

او علت این مشکل را نبود پول و خطای ساختاری در تعرفه های مصرف در لبنان عنوان کرد.

وزیر انرژی لبنان همچنین خبر داد که عراق 500 هزار تُن مازوت به لبنان خواهد داد اما نیاز لبنان یک میلیون تُن است و افزود که عراق موافقت کرده که اموال این خرید در حسابی در لبنان بماند و در لبنان خرج شود و تأکید کرد که منتظر امضای نهایی این قرارداد توسط بغداد است.

او گفت که پروژه های تأمین سوخت و برق نیاز به اموال فراوان دارد و تنها راه حل مشکل در لبنان وارد شدن بخش خصوصی به این موضوع است اما همه چیز به صندوق بین المللی پول مربوط می شود.

لبنان پیش از این به مدت یک دهه از شرکت سوناتراک الجزایر نفت خود را تأمین می کرد، اما این شرکت به علت اختلافاتی حاضر به تمدید قرارداد نشد و در نتیجه لبنان از آغاز سال جاری مجبور به قراردادهای فوری برای خرید نفت و تأمین سوخت نیروگاه های برق خود شد.

در پی آن لبنان مذاکراتی با دولت عراق برای بستن قرارداد طولانی مدت خرید نفت را آغاز کرد. این مذاکرات توسط «عباس ابراهیم»، وزیر امنیت عمومی لبنان، اداره می شد و در نهایت به تصویب هیئت دولت عراق رسید.

هیئت دولت عراق در جلسه روز سه شنبه (2 فوریه) تصویب کرد که یک میلیون بشکه مازوت و 500 هزار بشکه نفت خام به لبنان با 25 درصد تخفیف به لبنان صادر کند و به لبنان 6 ماه برای تصفیه حساب فرصت بدهد و همچنین در ازای آن از لبنان خدمات دریافت کند. جزئیات این خدمات موکول به توافقات بعدی شده است.

«ریمون غجر»، وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان، درباره جزئیات این توافق می گوید که این قرارداد شامل نیم میلیون تُن مازوت نوع یک برای نیروگاه هایی حرارتی و نیم میلیون تُن نوع دو برای نیروگاه های معکوس و نیم میلیون تُن گازوئیل برای توربین ها می شود و می افزاید که این قرارداد براساس قیمت های فعلی سوخت در جهان 200 میلیون دلار می شود.

به گفته غجر لبنان دو برابر این مقدار طلب کرده بود اما پس از مذاکراتی طولانی، بغداد با نصف حجم پیشنهادی لبنان موافقت کرد.

او این قرارداد را با توجه به شرایط مالی لبنان بهترین قرارداد ممکن می خواند و می گوید که لبنان با این قرارداد حداقل 50 میلیون دلار صرفه جویی کرده است.

منبع
LBCI

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا