افزایش 70درصدی قیمت مواد غذایی در اردن و نارضایتی شدید مردم
در میانه اتهامزنیها به تاجران اردنی در احتکار کالاها و افزایش خودسر بهای آن، قیمت مواد غذایی طی روزهای اخیر در اردن شاهد افزایش قابل توجهی بوده است.
میدل ایست نیوز: در میانه اتهامزنیها به عمدهفروشان و تاجران اردنی در احتکار کالاها و افزایش خودسر بهای آن، نرخ مواد غذایی طی روزهای اخیر شاهد افزایش قابل توجهی بوده است و دولت برای مهار خشم مردم در تلاش برای کاهش قیمتهاست.
در این میان، قیمت مواد غذایی پرمصرف از جمله روغن نباتی، شکر، برنج، مرغ و برخی از سبزیجات و میوهها طی یک هفته اخیر شاهد افزایش 40 تا 70 درصدی بوده و این امر با توجه به وضعیت وخیم معیشتی حاکم بر این کشور به نارضایتی شدید مردم دامن زده است.
در حالی که دولت اردن دلیل افزایش قیمت اجناس و مواد غذایی را افزایش بهای آن در سطح جهانی دانسته، خردهفروشان و تاجران کوچکتر و مغازهداران، عمده فروشان را به کاهش عرضه و احتکار کالاها برای فروش در ماه مبارک رمضان متهم می کنند که منجر به افزایش قیمت اجناس شده است.
به دلیل افزایش بی سابقه قیمت برخی محصولات کشاورزی، وزارت کشاورزی اردن تصمیم خود برای توقف واردات برخی محصولات مانند پرتقال و موز را به دلیل افزایش 200درصدی قیمت لغو کرد.
در همین رابطه، «عمر العواد»، رئیس اتحادیه رستورانداران و قنادیها گفت: تاجران مواد غذایی و برخی فعالان اقتصادی با انبار کردن حجم زیادی از مواد غذایی و احتکار آن منجر به افزایش شدید این اجناس در بازار شده اند.
بر اساس گزارشهای رسمی، اردن بخش اعظم مایحتاج غذایی خود را از خارج از کشور وارد می کند و تنها در شمار اندکی از محصولات نظیر تخم مرغ و برخی سبزیجات به خودکفایی رسیده است.
در این میان، «خلیل الحاج توفیق»، رئیس اتحادیه تاجران مواد غذایی در پاسخ به این اتهامات گفت: نرخ مواد اولیه اکنون در جهان گرانتر از بازار اردن است.
وی افزود: پرتقاضاترین کالای مصرفی، روغن نباتی یا همان روغن آفتابگردان است، قیمت هر تُن روغن در اوکراین یا روسیه در ماه سپتامبر 900 دلار بود اما اکنون به 1800 دلار رسیده است و طبیعی است که این افزایش قیمت جهانی افزون بر هزینههای ترانزیت و بستهبندی بر افزایش قیمت آن در بازار اردن تاثیر بگذارد.
اردن به دلیل پیامدهای سنگین اپیدمی کرونا، کاهش حوالههای بانکی نیروهای کار اردنی شاغل در کشورهای شورای همکاری و ضربه شدید به بخش گردشگری با وضعیت معیشتی دشواری دست به گریبان است و اقدامات دولت در اعمال منع آمد و شد فراگیر و جزئی و تعطیلی برخی مشاغل بر وخامت اوضاع افزوده است.