اقتصادیسرخط خبرها

منابع آگاه: «حسان دیاب» در رأس هیئتی از وزرا به بغداد سفر می کند

یک منبع آگاه خبر داد که «حسان دیاب» نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان، در رأس هیئتی از وزرا به زودی به عراق سفر می‌کند.

میدل ایست نیوز: یک منبع آگاه خبر داد که «حسان دیاب»، نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان، در رأس هیئتی از وزرا به زودی به عراق سفر می‌کند.

این منبع به «الفرات نیوز» گفت که این هیئت که ازجمله شامل وزرای کشاورزی و صنایع و بهداشت و گردشگری و انرژی می‌شود در روزهای 17-18 آوریل به بغداد سفر خواهد کرد.

به گفته این منبع در این سفر توافق‌نامه‌های مهمی میان دو  کشور امضا خواهد شد.

پیش از این منابع نزدیک به دفتر دیاب گفته بودند که وی از مدت‌ها پیش برنامه سفر به عراق را داشته اما به علت مشکلات فعلی لبنان این سفر به تعویق افتاده است و اکنون با تصویب لایحه بودجه عراق این سفر انجام خواهد شد.

این منابع تأکید کرده‌اند که اصلی‌ترین موضوع این سفر امضای توافق‌نامه تأمین سوخت برای نیروگاه‌های برق در لبنان است.

هفته گذشته «حسن التمیمی»، وزیر بهداشت عراق، روز جمعه در لبنان در جلسه ای مشترک با همتای لبنان خود «حمد حسن» توافق نامه خدمات پزشکی لبنان به عراق در ازای نفت را امضا کردند.

عراق و لبنان در سال 2019 توافق همکاری در عرصه گردشگری درمانی و مدیریت بیمارستانی امضا کرده بودند که در توافق جدید بندی درباره ارائه این خدمات از لبنان به عراق در ازای فروش نفت به آن توافق اضافه شده است.

لبنان و عراق قراردادی طولانی مدت برای صادرات سوخت از عراق به لبنان امضا کرده اند که به تصویب هیئت دولت عراق هم رسیده است.

لبنان پیش از این به مدت یک دهه از شرکت سوناتراک الجزایر نفت خود را تأمین می کرد، اما این شرکت به علت اختلافاتی حاضر به تمدید قرارداد نشد و در نتیجه لبنان از آغاز سال جاری مجبور به قراردادهای فوری برای خرید نفت و تأمین سوخت نیروگاه های برق خود شد.

با انفجار بندر بیروت در 4 اوت 2020، فشارهای اقتصادی بر لبنان افزایش یافت، اما عراق از کمک به لبنان کوتاهی نکرد و یک میلیون و 800 هزار لیتر مازوت به عنوان کمک به لبنان فرستاد.

در پی آن لبنان مذاکراتی با دولت عراق برای بستن قرارداد طولانی مدت خرید نفت را آغاز کرد. این مذاکرات توسط «عباس ابراهیم»، وزیر امنیت عمومی لبنان، اداره می شد و در نهایت به تصویب هیئت دولت عراق رسید.

هیئت دولت عراق در جلسه 2 فوریه خود تصویب کرد که یک میلیون بشکه مازوت و 500 هزار بشکه نفت خام به لبنان با 25 درصد تخفیف به لبنان صادر کند و به لبنان 6 ماه برای تصفیه حساب فرصت بدهد و همچنین در ازای آن از لبنان خدمات دریافت کند. جزئیات این خدمات موکول به توافقات بعدی شده است.

«ریمون غجر»، وزیر انرژی در دولت پیشبرد امور لبنان، درباره جزئیات این توافق می گوید که این قرارداد شامل نیم میلیون تُن مازوت نوع یک برای نیروگاه هایی حرارتی و نیم میلیون تُن نوع دو برای نیروگاه های معکوس و نیم میلیون تُن گازوئیل برای توربین ها می شود و می افزاید که این قرارداد براساس قیمت های فعلی سوخت در جهان 200 میلیون دلار می شود.

به گفته غجر لبنان دو برابر این مقدار طلب کرده بود اما پس از مذاکراتی طولانی، بغداد با نصف حجم پیشنهادی لبنان موافقت کرد.

او این قرارداد را با توجه به شرایط مالی لبنان بهترین قرارداد ممکن می خواند و می گوید که لبنان با این قرارداد حداقل 50 میلیون دلار صرفه جویی کرده است.

وزیر انرژی لبنان درباره آنچه این کشور درقبال عراق متعهد شده می گوید که دولت لبنان متعهد شده که حسابی برای دولت عراق در بانک لبنان باز کند که مبالغ این خرید به آن واریز می شود و دولت عراق هزینه های خرید خدمات و مشاوره را از آن پرداخت می کند و می افزاید که به این ترتیب ارز از لبنان خارج نمی شود.

منبع
الفرات نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 11 =

دکمه بازگشت به بالا