خبر اولسرخط خبرهاسیاسی

تظاهرات مردمی در بیروت برای «تشکیل دولتی انتقالی» و مستقل از احزاب حاکم

شماری از شهروندان لبنانی در اعتراض به وضعیت نابسامان معیشتی و در درخواست برای تشکیل دولتی انتقالی با اختیارات قانونگذاری استثنائی تظاهرات زدند.

میدل ایست نیوز: شماری از شهروندان لبنانی در اعتراض به وضعیت نابسامان معیشتی و در درخواست برای تشکیل دولتی انتقالی با اختیارات قانونگذاری استثنائی و مستقل از احزاب حاکم دست به تظاهرات زدند.

در این تظاهرات مردمی که در بیروت برگزار شد، شهروندان و فعالان اجتماعی لبنان، نظام مالی و سیاسی را مسئول وخامت اوضاع معیشتی و فروپاشی همه‎‌گیر در چارچوب فساد و منظومه حامی‌پروری موجود دانستند؛ منظومه‌ای که مسئول تورم و کسری بودجه کنونی است.

تظاهرات‌کنندگان همچنین با حرکت به سمت نهادهای رسمی دولتی، بانک مرکزی و میدان ریاض الصلح، شعارهایی در سرنگون‌سازی طبقه سیاسی، برکناری «میشل عون» رئیس جمهوری، «سعد الحریری» نخست وزیر مامور تشکیل کابینه و «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان سر دادند.

روز خشم

در همین رابطه، «نورا ابوشقرا»، فعال سیاسی لبنانی درباره این تظاهرات گفت: تظاهرات امروز اگرچه «روز خشم» نامیده شده اما به معنای درخواست برای خشونت نیست بلکه به معنای اعلام نارضایتی از وضعیت نابسامان موجود و حجم بحران‌های کنونی است.

ابوشقرا گفت: تظاهرات‌کنندگان خواستار تشکیل دولتی انتقالی با اختیارات قانونگذاری استثنایی است که برنامه‌ای مفصل برای انجام اصلاحات مالی فوری داشته باشد.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شده شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.

از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.

بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی می‌گویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.

دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهی‌های خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.

جامعه بین‌المللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروه‌های سیاسی مشروط کرده‌اند.

دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شدند و یا به شدت آسیب دیدند.

منبع
بغداد الیوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا