علت بروز حوادث مکرر ریلی در مصر چیست؟
علیرغم وعدههای مکرر دولت مصر در حل مشکلات مربوط به خطوط فرسوده راهآهن اما همچنان بروز فجایع ریلی در این کشور، شهروندان را به کام مرگ میفرستد.
میدل ایست نیوز: علیرغم وعدههای مکرر دولت مصر در حل مشکلات مربوط به خطوط فرسوده راهآهن اما همچنان بروز فجایع ریلی در این کشور، شهروندان را به کام مرگ میفرستد؛ شهروندانی که اغلب از طبقات محروم و فقیری هستند که ترجیح میدهند از قطار به عنوان وسیله نقلیه ارزانقیمت استفاده کنند.
به گفته ناظران، از مهمترین دلایل تکرار حوادث ریلی میتوان به اهمال و عدم نوسازی خطوط ریلی و نبود منابع مالی لازم برای توسعه این بخش به علاوه نارضایتی کارگران حوزه راهآهن از کمی حقوق خود اشاره کرد؛کارگرانی که با وضعیت معیشتی دشواری دست به گریبان هستند.
برکناری رئیس سازمان راهآهن
در پی حادثه ریلی اخیر در منطقه طوخ قاهره که 16 نفر کشته و 125 تن زخمی به دنبال داشت، سرلشکر کامل الوزیر، وزیر حمل و نقل مصر اقدام به برکناری «اشرف ارسلان»، رئیس سازمان راهآهن این کشور و شماری از مدیران این سازمان کرد.
وزیر حمل و نقل مصر همچنین «مصطفی عبداللطیف ابومکارم» را به مدت یکسال به عنوان رئیس سازمان راهآهن منصوب کرد.
درخواستها برای برکناری وزیر حمل و نقل
در همین رابطه، وزیر حمل و نقل اعلام کرد هدف از این تصمیمات صرفا ایجاد تغییرات در سازمان راه آهن نیست بلکه در راستای پاسخگویی به واقعیت مرحله آتی است که نیازمند حضور شخصیتهای شایسته برای تکمیل روند توسعه همهجانبه سامانه ریلی کشور است.
این تصمیمات جدید وزیر حمل و نقل پس از مواجهه با طوفان درخواستها برای برکناری وی اتخاذ شد؛ وزیری که مورد حمایت شخصی «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهوری مصر قرار دارد، الوزیر در سخنانی درخصوص بازخواست همه مسئولان دخیل در این حادثه تاکید کرد: من از مسئولیت خود در این باره شانه خالی نخواهم کرد، ما شب و روز در حال تلاش برای بهبود و نوسازی خطوط راه آهن و قطارها هستیم تا خدماتی درخور به شهروندان ارائه دهیم.
حوادث ریلی در مصر به دلیل عدم نگهداری و مرمت مناسب و سوءمدیریت مسبوق به سابقه است. بنا به آمار رسمی تنها در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۷۹۳ تصادف ریلی در مصر روی داده است.
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر در واکنش به حادثه روز جمعه اعلام کرد مسئولان حادثه مجازات خواهند شد. او افزود که از نزدیک وضعیت را زیر نظر دارد و چنانچه سهل انگاری یا فساد باعث وقوع این حادثه شده باشد، مجازاتهای سنگینی در انتظار خاطیان خواهد بود.
محل برخورد دو قطار در ۴۶۰ کیلومتری جنوب قاهره بود و دادستانی مصر تحقیق درباره این حادثه را آغاز کرده است.
مرگبارترین حادثه ریلی مصر در سال ۲۰۰۲ میلادی روی داد. در آن سال قطاری که از قاهره به سوی جنوب مصر در حال حرکت بود آتش گرفت و بیش از ۳۰۰ نفر جان باختند..