منابع عراقی: ظریف در دیدار با الکاظمی مذاکرات ایران و عربستان را بررسی کرده است
یک مقام سیاسی عراقی خبر داد که موضوع مذاکرات ایران و عربستان از محورهای اصلی گفتوگوهای وزیر خارجه ایران با نخستوزیر عراق بوده است.

میدل ایست نیوز: یک مقام سیاسی عراقی خبر داد که موضوع مذاکرات ایران و عربستان از محورهای اصلی گفتوگوهای وزیر خارجه ایران با نخستوزیر عراق بوده است.
این مقام عراقی که نخواسته نامش فاش شود تأکید کرد که «محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه ایران، که سفری دو روزه به عراق داشت در دیدار با «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق، به موضوع وساطت عراق میان ایران و عربستان پرداخته است.
این منبع تأکید کرد که این مذاکرات ابتکار عمل عراق بوده و بغداد هماهنگیهای لازم برای انجام دور اول این گفتوگوها را انجام داده است.
به گفته این منبع ایران از این نقش وساطت عراق حمایت کرده و در دیدار وزیر خارجه ایران با نخستوزیر عراق یکی مسائل مورد بحث همین موضوع بوده است.
این مقام جزئیات بیشتری از این مذاکرات فاش نکرده است.
پیش از این رسانههای جهان به نقل از منابع عراقی از مذاکرات مستقیم دو هیئت امنیتی ایرانی و عربستانی در بغداد در 9 آوریل گذشته خبر دادند.
صبح امروز «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبهای با ابراز امیدواری نسبت به بهبود روابط بین تهران و ریاض گفت که مشکل «رفتارهای منفی» ایران است.
محمد بنسلمان در گفتوگویی که بامداد چهارشنبه پخش شد، در پاسخ به پرسشی در خصوص احتمال برقراری روابط بین ریاض و تهران، گفت، در نهایت، ایران یک کشور همسایه است، همه ما امیدواریم که رابطه خوب و متمایزی با ایران برقرار کنیم.
ولیعهد عربستان اضافه کرد، ما خواهان آن نیستیم وضعیت در ایران سخت باشد، ما خواهان موفقیت و توسعه و پیشرفت ایران هستیم.
وی تصریح کرد که دو کشور منافع مشترک و متقابلی برای پیشرفت و بهبود منطقه و جهان دارند.
محمد بن سلمان در ادامه تصریح کرد که هنوز مسائل حل نشدهای بین دو کشور وجود دارد.
ولیعهد عربستان گفت، مشکل ما رفتار منفی ایران است، حالا میخواهد از طریق برنامه هستهای، یا حمایت از شبه نظامیان غیرقانونی در برخی از کشورهای منطقه باشد، یا برنامه موشکهای بالستیک این کشور باشد.
او در ادامه با اشاره به این که اگر ایران به حمایت از شبهنظامیان در منطقه پایان دهد، با ازسرگیری روابط با ایران مخالف نیست گفت، عربستان سعودی به دنبال خصومت دائمی با ایران نیست، اما هرگونه بهبود در روابط بین دو کشور مشروط خواهد بود.