سرخط خبرهاسیاسی

ابراز نگرانی کمیساریای عالی حقوق بشر از کاهش آزادی‌ها در اقلیم کردستان عراق

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از کاهش آزادی‌ها در اقلیم کردستان عراق ابراز نگرانی کرد.

میدل ایست نیوز: کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از کاهش آزادی‌ها در اقلیم کردستان عراق ابراز نگرانی کرد.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که دادگاه تجدیدنظر اقلیم کردستان احکام زندان 5 روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی کُرد را تایید کرد؛ امری که به نگرانی‌های مدافعان حقوق بشر دامن زده است.

دادگاه تجدیدنظر اقلیم کردستان سه‌شنبه گذشته احکام قضایی 6 سال زندان برای روزنامه نگاران «ایاز کرم بروشکی»، «کوهدار محمد زیباری»، «شیران شیروانی» و فعالان اجتماعی به نام‌های «شفان سعید» و «هاریوان عیسی» را به دلیل حمایت از اعتراضات تایید کرد و اتهامات نسبت داده شده به این افراد را موجب مجازات دانست.

از اتهامات نسبت داده شده به افراد مذکور می‌توان به «جاسوسی و تحریک علیه تظاهرات ضد دولتی و برهم زدن ثبات در اقلیم کردستان» در تظاهرات سال 2020 میلادی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق‌ها و فساد مقامات دولتی اشاره کرد.

این احکام علیه روزنامه‌نگاران در نوع خود از سال 2003 میلادی که اقلیم کردستان دارای دولتی شبه مستقل است، بی‌سابقه به شمار می رود.

بر اساس گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، روزنامه‌نگاران، فعالان اجتماعی و تظاهرات‌کنندگان در بازه زمانی مارس 2020 تا آوریل 2021 میلادی در معرض «ارعاب، تهدید، تعرض، بازداشت و رفتارهای غیر قانونی» قرار گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش، 33 مورد بازداشت روزنامه‌نگاران، فعالان اجتماعی و مدافعان حقوق بشر در این بازه زمانی بدون ارائه هیچ گونه اطلاعاتی درباره تخلف یا جرم مرتکب شده و نیز خبر ندادن به خانواده‌های افراد بازداشت شده درباره مکان نگهداری آنها ثبت شده است که این امر فضای «ارعاب و ترس» را در اقلیم کردستان ایجاد کرده است.

اقلیم کردستان عراق که مدتی است در نتیجه کاهش شدید درآمدهای نفتی و فساد افسارگسیخته در ساختار دولتی از پرداخت حقوق کارمندان خود ناتوان مانده است به صورت الیگارشی توسط دو خاندان بارزانی و طالبانی اداره می شود و این دو خاندان تقریبا همه مناصب و پست‌های کلیدی اقلیم کردستان را میان خود تقسیم کرده اند.

منبع
الحرة

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا