وزیر اقتصاد ایران: حجم تجارت بین تهران و بغداد در مقایسه با حجم اقتصادشان ناکافی است
وزیر اقتصاد ایران درخصوص محور گفتوگوها و دستاوردهای 2 نوبت نشست با وزیر دارایی عراق و هیات همراه گفت که حجم تجارت بین دو کشور با توجه به حجم اقتصادشان قابل توجه اما ناکافی است.

میدل ایست نیوز: «فرهاد دژپسند»، وزیر اقتصاد ایران گفت: حجم تجارت بین ایران و عراق در مقایسه با حجم اقتصاد و تجارت دو کشور، قابل توجه اما ناکافی است.
وی ابراز امیدواری کرد با تفاهمهای به دست آمده، میزان تجارت میان ایران و عراق بیش از پیش افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سابقه دیرینه و فرهنگ مشترک بین ایران و عراق چنین اقتضاء می کند که ایران در مورد توسعه روابط اقتصادی دو کشور تدابیر ویژه ای بیاندیشد، ادامهداد: یکی از بحثهایی که به آن پرداخته شد، رفع مشکلات گمرکی دو طرف بود که بحثها و تفاهمهای خیلی خوبی انجام و قرار شد گفتوگوها و همکاریها در این زمینه تداوم یابد.
دژپسند با تاکید بر توافق طرفین درخصوص تبادل تجربیات در زمینه فعالیتهای گمرکی و تسهیل تجارت بازرگانان دو کشور، اعلامکرد: در همین خصوص قرار شد رییس کل گمرک جمهوری اسلامی، بهزودی سفری به عراق داشته باشد و تدابیر و هماهنگیهای بیشتری در ارتباط با توسعه روابط تجاری اندیشیده شود.
وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران، موضوع بعدی مورد توافق در مذاکره با همتای عراقی خود را سرمایهگذاری مشترک طرفین اعلام کرد و گفت: اکنون هم سرمایهگذاران ایرانی و عراقی در هر دو کشور مشغول بهکار هستند، اما بنا بر مذاکرات قرار شد سازماندهی ویژهای در این ارتباط داشته باشیم تا حجم سرمایهگذاری خارجی دو طرف در قالب ایجاد شهرکهای صنعتی جدید و یا صورتهای دیگر افزایش یابد.
وی، توسعه همکاریها در ارتباط با حمل و نقل ریلی مسافر و کالا بین دو کشور را از موضوعات دیگر مورد توافق در نشست خود با طرف عراقی عنوان و ابراز امیدواری کرد تا این همکاریها هر چه سریعتر توسعه یابد.
از طرفی دیگر «علی علاوی»، وزیر دارایی عراق نیز طی سخنانی در خاتمه این نشست با ابراز رضایت از گفتوگوهای امروز با همتای ایرانی خود، به تفاهمهای به دست آمده از جمله تفاهمهای گمرکی و سرمایه گذاری مشترک اشاره کرد و گفت: امروز دو طرف به نتایج خیلی خوبی در زمینه هماهنگی های گمرکی در همه گذرگاه های مرزی رسیدند.
علاوی، تسهیل تجارت بین دو کشور و توسعه خط آهن شلمچه-بصره را از جمله دیگر تفاهمهای این نشست برشمرد که میتواند به گسترش تجارت بین دو کشور کمک شایانی کند.
وزیر اقتصاد و دارایی عراق افزود: در زمینه تشویق سرمایهگذاری تجار جمهوری اسلامی در عراق بهویژه در زمینه لبنیات و کشاورزی به توافقهای خوبی رسیدیم و ایران برتری خوبی در این زمینه دارد و امیدوارم به زودی توافقنامه های جدیدی را در این زمینه ها امضاء کنیم.
پیش از این و در روز گذشته وزیر اقتصاد ایران و وزیر دارایی عراق و هیأت همراه، مذاکرههایی درباره زمانبندی و چگونگی بازپرداخت بدهیهای طرف عراقی به ایران انجام دادند.



