اقتصادیخبر اولسرخط خبرها

تشدید بحران کمبود سوخت در لبنان؛ صف‌های طولانی شهروندان برای سوخت‌گیری

در سایه کمبود ارز برای واردات فرآورده‌های نفتی، انتظار در صف‌های طولانی برای سوخت‌گیری خودروها به بخشی از زندگی روزمره شهروندان لبنانی تبدیل شده است.

میدل ایست نیوز: در سایه کمبود ارز برای واردات فرآورده‌های نفتی، انتظار در صف‌های طولانی برای سوخت‌گیری خودروها به بخشی از زندگی روزمره شهروندان لبنانی تبدیل شده است.

در حالی که اغلب جایگاه‌های سوخت در لبنان به دلیل نبود فرآورده‌های نفتی تعطیل شده است، شهروندان لبنانی به محض اطلاع از فعالیت پمپ بنزین‌های باقی مانده سریعا برای پر کردن باک خودروهایشان به همراه ظروف پلاستیکی به آنجا هجوم می‌آورند.

کمبود سوخت به ویژه بنزین و دیزل یکی از وجوه بحران اقتصادی و مالی روزافزون در لبنان است که تقریبا از یک و نیم سال پیش تشدید شده است.

خبرگزاری آناتولی در گزارشی میدانی از برخی جایگاه‌های سوخت دیدن کرد و در آن شهروندی لبنانی به اسم «سلطان خمیس» که مشغول پر کردن باک خودروی خود با بنزین بود، اظهار داشت: پیدا کردن بنزین مستلزم صرف چندین ساعت در صف‌های طولانی پمپ بنزین است و این امر موجب تعطیلی کارهای روزمره‌مان می‌شود.

«حسین حسن»، که راننده کامیونت است، نیز گفت: من از منطقه الهرمل در شمال شرق به بیروت می‌آیم تا خودروی خود را سوخت‌گیری کنم، همه جایگاه‌های سوخت از الهرمل تا 140 کیلومتری آن یعنی تا بیروت تعطیل شده است.

وی گفت: شرایط امروز ما، امری باورنکردنی است، گمان می کنیم سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد اما جایگاه‌داران برای فروش سوخت به قیمت‌های گزاف، آن را احتکار می کنند.

در مقابل، «جورج براکس»، عضو اتحادیه جایگاه‌داران لبنان، مساله احتکار سوخت توسط پمپ بنزین‌ها را تکذیب کرد و گفت: همه جایگاه‌ها با کمبود شدید سوخت مواجه هستند و بخش بزرگی از منبع‌شان خالی است.

براکس گفت: دلیل کمبود سوخت به تاخیر بانک مرکزی در اختصاص ارز لازم برای یارانه واردات سوخت باز می گردد و به همین دلیل کشتی‌های سوخت‌رسان در بنادر لبنان معطل مانده اند.

بانک مرکزی لبنان 85 درصد از هزینه سوخت را تحت عنوان یارانه پرداخت می‌کند.

طی سال 2020 میلادیف هزینه یارانه واردان بنزین به 963 میلیون دلار و دیزل به 1.074 میلیارد دلار رسید، این در حالی است که بانک مرکزی لبنان با کاهش شدید ذخایر ارزی دست به گریبان است

لبنان روزانه 12 میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کند.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.

از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.

بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی می‌گویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.

دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهی‌های خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.

جامعه بین‌المللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروه‌های سیاسی مشروط کرده‌اند.

دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.

همچنین بخوانید:

چهار سناریو برای برون‌رفت لبنان از بن‌بست سیاسی کنونی

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا