اقتصادیخبر اولسرخط خبرهاسیاسی

تداوم مشکل سوخت؛ لبنان در یک قدمی ورود به تاریکی کامل

با توقف کامل فعالیت دو نیروگاه الزهرانی و دیر عمار به دلیل نداشتن سوخت مورد نیاز، لبنان اکنون با گام‌های بلندتری به سمت تاریکی و قطع کامل برق در حرکت است.

میدل ایست نیوز: لبنان اکنون با گام‌های بلندتری به سمت تاریکی و قطع کامل برق در حرکت است؛ سازمان برق لبنان از توقف فعالیت نیروگاه الزهرانی و دیر عمار به دلیل در اختیار نداشتن سوخت گازوئیل خبر داد.

نیروگاه الزهرانی و دیر عمار بیشترین میزان انرژی برق لبنان را تولید می‌کنند.

توقف فعالیت این دو نیروگاه منجر به افزایش قطعی برق در اغلب مناطق به بیش از 19 ساعت انجامیده است، همزمان به دلیل کمبود شدید سوخت، دارندگان مولدهای شخصی تولید برق هم با دشواری‌های بسیاری در تامین سوخت مواجه هستند و عملا اغلب مردم لبنان در آستانه تاریکی کامل قرار دارند.

در همین رابطه، سازمان برق لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: در انتظار تکمیل اقدامات بانکی در بانک‌های خارجی برای تخلیه بار گازوئیل دو نفتکش هستیم و در نتیجه پایان یافتن سوخت در نیروگاه الزهرانی در جنوب و دیر عمار در شمال، تولید برق این دو نیروگاه متوقف شده‌ است.

در ادامه این بیانیه آمده است، تداوم این وضعیت خارج از اراده سازمان برق لبنان است و این سازمان به اتخاذ اقدامات لازم برای تامین سوخت به منظور تداوم برق‌رسانی بیشتر به شهروندان ادامه خواهد داد.

در همین ارتباط، شرکت «برق زحله» اعلام کرد برای حفظ برق‌رسانی به بیش از 300 هزار نفر در شهر زحله و 16 منطقه در بقاعیه و پس از توقف سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها ناچار به قطع برق خیابان‌ها و معابر عمومی و کارخانه‌ها تا اطلاع ثانوی شدیم و همه مشترکان برای جلوگیری از قطع برق باید مصرف بهینه داشته باشند.

بحران برق مستقیما بر تامین آب نیز تاثیر گذاشته است به طوری که اداره آب جنوب لبنان در بیانیه‌ای تصریح کرد: پس از قطع برق از ادارات توزیع آب و عدم تامین برق حتی از خطوط خدمات عمومی و به دلیل اندک بودن مازوت و مشکلات در پمپاژ آب ناچار به سهمیه‌بندی آب خواهیم بود.

در این بین، در میانه اعتصاب داروخانه‌ها و تداوم صف‌های طولانی در برابر جایگاه‌های توزیع سوخت، قیمت لیره لبنان روز گذشته دوباره رکورد شد و هر دلار امریکا در بازار سیاه بیش از 19 هزار لیره معامله شد.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.

از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.

بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی می‌گویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.

دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهی‌های خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.

جامعه بین‌المللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروه‌های سیاسی مشروط کرده‌اند.

دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا