اجتماعیاقتصادیخبر اولسرخط خبرها

افزایش مالیات‌ها و لغو یارانه‌ها؛ خواسته صندوق بین‌المللی پول برای ارائه تسهیلات به اردن

با اعلام وزارت دارایی اردن مبنی بر تکمیل بازبینی عملکرد اقتصاد این کشور توسط صندوق بین‌المللی پول و امکان دریافت تسهیلات مالی جدید، مردم اردن نگران اعمال مالیات‌های تازه و لغو یارانه‌ها هستند.

میدل ایست نیوز: با اعلام وزارت دارایی اردن مبنی بر تکمیل بازبینی عملکرد اقتصاد این کشور به موجب برنامه اصلاحاتی مدنظر صندوق بین‌المللی پول و امکان دریافت تسهیلات مالی جدید، مردم اردن نگران اعمال مالیات‌های تازه و لغو یارانه‌ها هستند.

معمولا رابطه دولت اردن و صندوق بین‌المللی پول موجب نگرانی افکار عمومی این کشور می‌شود چرا که برنامه اصلاحاتی که دولت اردن با هماهنگی این صندوق طی سال‌های گذشته اجرا کرده، به بروز بحران‌های اقتصادی و معیشتی، افزایش میانگین فقر و بیکاری، بالا بردن مالیات‌ها و قیمت اجناس و لغو یارانه‌های دولتی منجر شده که آخرین مورد آن، لغو یارانه نان در سال 2018 میلادی است.

وزارت دارایی اردن در بیانیه‌ای اعلام کرد: شورای حکام صندوق بین‌المللی پول با موفقیت بازبینی عملکرد اردن در اجرای برنامه اصلاحات را به پایان برده است و دولت اردن می‌تواند 206 میلیون دلار وام دیگر از این نهاد مالی بین‌المللی دریافت کند تا مجموع مبالغ دریافتی اردن از این صندوق، از آغاز سال 2020 میلادی به 900 میلیون دلار برسد.

شورای حکام صندوق بین‌المللی پول در 25 مارس 2020 توافقی با اردن برای اعطای تسهیلات مالی به ارزش 1 میلیارد و 300 میلیون دلار برای 4 سال منعقد کرد؛ مبلغی که معادل 270 درصد سپرده و سهم عضویت اردن در این صندوق است.

دولت اردن از سال گذشته به تلاش‌های خود برای دستیابی به تسهیلات و وام‌ها از نهادهای مختلف از جمله صندوق بین‌المللی پول برای مقابله با پیامدهای اپیدمی کرونا افزوده؛ اپیدمی که منجر به افزایش بی‌سابقه فقر، بیکاری و افزایش میزان بدهی خارجی اردن شده است.

در همین رابطه، «موسی هنطش»، نماینده پارلمان اردن به العربی الجدید گفت: صندوق بین‌المللی پول معمولا به دولت فشار می‌آورد تا با افزایش مالیات‌ها و گسترش دایره مالیات‌دهندگان، درآمدهای داخلی خود را افزایش دهد همچنین این صندوق اصرار دارد که یارانه‌ها از کالاها و خدمات اساسی باید حذف شود، خواسته‌ای که تاکنون بسیاری از آنها در اردن تحقق یافته است.

وی افزود: علیرغم اینکه در برنامه اصلاحاتی اخیر و مورد توافق با صندوق بین‌المللی پول بر افزایش مالیات‌ها تصریح نشده است اما این نهادهای مالی به خصوص صندوق بین‌المللی و بانک جهانی چندین بار خواستار لغو یارانه برق و آب با هدف کاهش کسری بودجه دولت شده اند.

هنظش با بیان اینکه دیگر کالای یارانه‌ای در اردن وجود ندارد و یارانه نان نیز حذف و یارانه فقط برای اقشار فقیر هدفمند شده است، اظهار داشت: مالیات‌ها بالاست لدت دیگر جایی برای افزایش دوباره آن وجود ندارد به ویژه که شهروندان و بخش‌های اقتصادی با تورم و کاهش سطح معیشت دست به گریبان هستند.

صندوق بین‌المللی پول روز پنجشنبه گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد: اپیدمی کرونا آثار منفی بر اقتصاد اردن نهاده و منجر به افزایش بی‌سابقه بیکاری، کسری بودجه و بدهی‌های خارجی این کشور شده است.
این صندوق اظهار داشت: تسهیلات مالی به اردن کمک خواهد کرد تا از این چالش‌ها عبور کند همچنین منجر به انگیزه‌دهی به شرکت‌های داخلی و خارجی برای حضور در این کشور خواهد شد.

وزارت دارایی اردن هم در این باره اعلام کرده است امّان دست به اصلاحات در زمینه مدیریت درآمدها با هدف تقویت و پایدارسازی آن از طریق مبارزه با قاچاق مالیاتی و پر کردن شکاف‌های مالیاتی به جای اعمال مالیات‌های جدید زده است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا