سرخط خبرهاسیاسی

دوحه: به رسمیت شناختن طالبان در افغانستان در اولویت نیست

وزیر امور خارجه قطر ضمن تأکید بر اهمیت تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان، گفت که به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان در حال حاضر اولویت نیست.

میدل ایست نیوز: وزیر امور خارجه قطر ضمن تأکید بر اهمیت تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان، گفت که به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان در حال حاضر اولویت نیست.

«محمد بن عبدالرحمان آل ثانی»، وزیر امور خارجه قطر، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای آلمانی خود، «هایکو ماس» تأکید کرد که دوحه لازم می‌داند که در افغانستان دولتی فراگیر که همه گروه‌های افغان را شامل شود تشکیل شود و افزود که تشکیل چنین دولتی معیاری مهم برای جامعه بین‌المللی در مورد عملکرد طالبان خواهد بود.

وی افزود که به رسمیت شناختن طالبان ازسوی جامعه جهانی در حال حاضر اولویت نیست اما مهم است که ارتباط‌ها و تماس‌ها با طالبان حفظ شود و قطر در مقام واسطه برای مذاکرات طالبان و امریکا آماده کمک به برقراری این تماس‌ها و تسهیل مذاکرات بین افغانی است.

او ابراز امیدواری کرد که توافقی ملی در افغانستان شکل گیرد که دستاوردهای جامعه مدنی افغانستان و حقوق ملت افغان در آن حفظ شود.

وزیر امور خارجه قطر بازگشایی فرودگاه کابل را از مهم‌ترین مسائلی دانست که نشان‌دهنده پایبندی طالبان به تعهداتش خواهد بود و گفت که این موضوع از مهم‌ترین مسائلی است که به قطر و جامعه جهانی ثابت می‌کند که طالبان تا چه حد برای بازگشت ثبات به افغانستان جدی است.

آل ثانی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال به رسمیت شناختن طالبان ازسوی قطر، گفت که این موضوع در اولویت‌های قطر نیست اما «باید تأکید کنیم که منزوی کردن طالبان نیز مناسب نخواهد بود چون منزوی کردن طالبان در 1996 بود که وضعیت را به آنچه امروز می‌بینیم کشاند».

او گفت که همکاری با طالبان نتایج خوبی می‌تواند داشته باشد و یک تجربه  موفق در این باره موضوع همکاری برای خروج افراد از افغانستان بود.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، نیز ضمن قدردانی از تلاش‌های قطر برای تحقق ثبات در افغانستان و حفاظت از حقوق و دستاوردهای جامعه مدنی افغانستان تأکید کرد که قطر نقش بسیار مهمی در انتقال هوایی شهروندان خارجی از فرودگاه کابل داشت.

او ضمن تأکید بر اهمیت بازماندن فرودگاه کابل و تأمین کمک‌های لجستیک گفت که بی ثباتی در افغانستان به نفع تروریسم خواهد بود و تأثیر منفی بر کشورهای همسایه افغانستان خواهد گذاشت.

ماس همچنین بر اهمیت مذاکره با طالبان و همکاری با آن در آینده تأکید کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا