اجتماعیاقتصادیخبر اول

وضعیت گردشگری خارجی غیر مذهبی در عراق

گروه «کافه مسافران عراقی» به گردشگران خارجی برای رزرو هتل و انتقال میان شهرها و حتی اقامت در خانه‌ها در نزدیکی مراکز گردشگری کمک می‌کند.

میدل ایست نیوز: ده‌ها گردشگر اروپایی و امریکایی و از دیگر کشورهای غیر عربی در شرایطی معمولا غیر علنی از عراق دیدن می‌کنند و معمولا فقط بعد از پایان سفر است که رفتنشان به عراق را اعلام می‌کنند. علت این وضعیت بیم خطر و تهدید ازجانب تروریست‌های داعش یا دیگر گروه‌هایی است که بازشدن مرزهای فرهنگی و گردشگری عراق با دیگر کشورهای جهان را از نگاه تنگ امنیتی می‌بینند.

در ماه‌های گذشته، پس از دهه‌ها،  عراق شاهد حضور گردشگران خارجی بود که حضورشان برای مردم عراق یادآور جاذبه‌های گردشگری سرزمینشان بود. عراق سرزمینی با جاذبه‌های گردشگری فراوان طبیعی و تاریخی و دینی و مذهبی است.

فعالان صفحات اجتماعی عراق تصاویر و اظهارات گردشگران خارجی را در حین گشت‌وگذار در خیابان‌های بغداد و دیگر شهرهای عراق را بازنشر می‌کند و می‌کوشند که فضایی برای وادار کردن دولت به تأمین فضای لازم برای برپایی تورهای گردشگری به مقصد عراق ایجاد کنند. به خصوص که اکثر گردشگران تصویری مثبت از عراق و مهمان‌نوازی مردم عراق ارائه می‌کنند.

«تبارک حسن»، فعال مدنی عراقی، این وضعیت را نوعی «گردشگری محرمانه» ازجانب جوانان خارجی می‌خواند که در پی آشنایی با تاریخ قدیم عراق و بازدید از شهرهای باستانی و اهوار (تالاب) جنوب عراق هستند.

به گفته وی برخی نهادهای جامعه مدنی و برخی صفحات خاص در شبکه‌های اجتماعی به این گردشگران کمک می‌کنند و برای تأمین مسکن و بازدید از مناطق تاریخی با آنها هماهنگی‌های لازم را به عمل می‌آورند.

«علاء الطیب»، عضو بنیان‌گذاری «کافه مسافران عراقی» (مقهی المسافرین العراقیین) که در آغاز یک صفحه در فیسبوک بود و بعد تجمعی واقعی از جوانان است که در چند استان عراق حضور دارند، می‌گوید که تمایل بسیاری برای سفر به عراق در میان گردشگران حرفه‌ای اروپایی و امریکایی و کانادایی و عرب دیده می‌شود اما نگرانی‌های امنیتی به‌خصوص در مورد بغداد مانع از سفر آنها می‌شود.

او می‌گوید که گروه «کافه مسافران عراقی» به گردشگران خارجی برای رزرو هتل و انتقال میان شهرها و حتی اقامت در خانه‌ها در نزدیکی مراکز گردشگری کمک می‌کند.

به گفته الطیب، بیش از هر چیز این گردشگران تحت تأثیر مهمان‌نوازی مردم عراق قرار می‌گیرند و چند روز را آزادانه و بدون هیچ محدودیتی در مناطق تاریخی و طبیعی عراق می‌گذرانند و بعد هم عکس‌های یادگاری را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند.

«علی السلامی»، رئیس پروژه غیر دولتی «تقارب» نیز تأکید می‌کند که براساس کم‌ترین برآوردها ماهانه حدود 25 گردشگر خارجی از کشورهای غربی به صورت فردی وارد عراق می‌شوند و می‌افزاید که در ماه‌های اخیر توجه چشمگیری به منطقه اهوار و موصل دیده می‌شود.

درباره شمار این گردشگران خارجی آمار دقیق و رسمی وجود ندارد. روز یکشنبه (12 سپتامبر) بازرسی میراث فرهنگی استان ذی‌قار، خبر داد که شهر تاریخی اور، زادگاه حضرت ابراهیم، در دو هفته اخیر میزبان 60 گردشگر خارجی از فنلاند و انگلستان و آلمان و کویت و لبنان بوده که از شهر تاریخی اور و زیگورات و موزه ناصریه دیدن کرده‌اند.

پیش از این وزارت فرهنگ و گردشگری و میراث فرهنگی عراق با برشمردن علل اندک بودن سفرهای گردشگری به عراق تأکید کرده بود که برای افزایش فعالیت شرکت‌های گردشگری تلاش می‌کند.

«عماد جاسم»، معاون وزیر فرهنگ عراق، می‌گوید که موضوع ورود گردشگران خارجی بیش از آنکه به این وزارتخانه مربوط شود به وزارت کشور مربوط می‌شود و لازم است تدارکات لجستیک برای استقبال از گردشگران تأمین شود به خصوص که عراق دهه‌هاست به این بخش از امکانات خود بی توجهی کرده است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا