خبر اولسیاسی

توضیح شورای عالی قضائی عراق درباره روند رسیدگی به شکایت های انتخاباتی

شورای عالی قضائی عراق درباره سازوکار رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی و شرط‌ها و امکان بازشماری دستی همه آراء انتخابات عراق توضیح داد.

میدل ایست نیوز: شورای عالی قضائی عراق درباره سازوکار رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی و شرط‌ها و امکان بازشماری دستی همه آراء انتخابات عراق توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، یک مقام بلندپایه در این شورا تأکید کرد که به موجب قانون این شورا فقط به شکایت‌هایی رسیدگی می‌کند که از طریق کمیساریای انتخابات دریافت کند و افزود که در مرحله اول، کمیساریا شکایت‌ها را بر اساس ادله و شواهد ارائه شده توسط معترضان بررسی می‌کند و درباره آن تصمیم می‌گیرد و پس از آن معترض می‌تواند درباره تصمیم کمیساریا به شورای عالی قضائی شکایت کند.

این مقام تأکید کرد که بخشی از شکایت‌ها مستقیما به شورای عالی قضائی داده شده که این به لحاظ حقوقی اشتباه است و شورای عالی قضائی عراق این شکایت‌ها را در نامه‌ای رسمی به کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق ارجاع داده است و هنوز کمیساریا هیچ تصمیمی درباره آنها نگرفته است.

این مقام درباره امکان بازشماری دستی آرا تأکید کرد که در صورت زیر سؤال رفتن نتایج چند صندوق خاص، کمیساریای مستقل انتخابات می‌تواند دستور بازشماری دستی آنها را بدهد به شرطی که دلیل موجه حقوقی برای این کار وجود داشته باشد.

وی گفت که اگر کمیساریا حاضر به چنین کاری نشد، شورای قضائی انتخابات در این باره تصمیم می‌گیرد و این بازشماری دستی فقط به صندوق‌هایی مربوط می‌شود که درباره آنها شبهه وجود دارد و بازشماری دستی همه صندوق‌ها از اختیارات شورای عالی قضائی نیست.

پیش از این «عماد جمیل»، عضو دفتر اطلاع‌رسانی کمیساریای عالی مستقل انتخابات، طی اظهاراتی تأکید کرده بود که پس از پایان مهلت قانونی دریافت شکایت‌های انتخاباتی، شورای قضائی ویژه انتخابات که وابسته به شورای عالی قضائی عراق است به شکایت‌ها رسیدگی می‌کند و تصمیمات آن برای کمیساریا الزام آور خواهد بود.

او گفت که این روند از پایان مهلت دریافت شکایت‌ها 17 روز طول خواهد کشید و پس از آن نتایج نهائی قطعی برای تأیید نهائی به دادگاه فدرال ارجاع داده می‌شود تا آن را به صورت نهائی تأیید کند.

جمیل افزود که پس از تأیید نهائی نتایج توسط دادگاه فدرال، رئیس جمهوری 15 روز فرصت دارد که موعد برگزاری اولین جلسه مجلس را اعلام کند.

به گفته این مقام کمیساریای انتخابات عراق، دادگاه فدرال به مدت 3 روز به شکایت‌ها علیه تصمیم شورای قضائی انتخابات رسیدگی می‌کند و هر تصمیمی درباره آنها بگیرد برای همه الزام‌آور خواهد بود چنان‌که در سال‌های 2010 و 2018 دادگاه فدرال دستور بازشماری دستی آراء را صادر کرد و چنین شد.

با وجود این، وی تکرار این سناریو در سال جاری را بعید دانست.

انتخابات پیش از موعد عراق 10 اکتبر گذشته برگزار شد و نتایج آن با اعتراض‌های گسترده تشکل‌های سیاسی همراه بوده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا