
میدل ایست نیوز: هالهای از ابهام بر سفر اخیر و کمسابقه هیات امنیتی بلندپایه اسرائیلی به مصر به رهبری «ایال حولتا»، رئیس شورای امنیت داخلی اسرائیل و حضور «رونین بار»، رئیس دستگاه امنیت داخلی (شاباک) به قاهره سایه افکنده است.
در همین رابطه، منابع آگاه مصری به العربی الجدید گفتند: از جمله پروندههای مورد بحث این هیات اسرائیلی با «عباس کامل»، رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر و دیگر مسئولان این کشور، وارد کردن اصلاحاتی جدید در «توافق صلح» امضا شده میان دو طرف در سال 1979 در کمپ دیوید امریکاست به ویژه که اخیرا اصلاحاتی مبنی بر اجازه حضور نیروهای امنیتی مصر در منطقه مرزی رفح در توافق مذکور صورت گرفته است.
به گفته منابع مذکور، کمیته مصری مشترک با حضور نیروهای مسلح، دستگاه اطلاعات و وزارت امور خارجه مشغول بررسی وارد کردن اصلاحاتی در برخی بندهای توافق کمپ دیوید با اسرائیل است به گونهای که با تصور و ایده مصر در کاهش تنش در غزه و مسئولیتپذیری بیشتری قاهره در قبال این منطقه فلسطینی محاصره شده از سال 2007 همسوتر باشد.
این منابع افزودند: برنامه مصر درباره توافق تثبیت آتشبس و دستیابی به راهکاری برای کاهش تنش در نوار غزه به آرامی در حال پیشرفتن است و تنها محدود به قرارداد تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس نخواهد بود بلکه طرحی همه جانبه و فراگیر خواهد بود.
این منابع مصری تاکید کردند: هدف از اصلاحات پیشنهادی در توافق امضا شده میان اسرائیل و مصر در سال 1979 آمادهسازی اوضاع در شمال شبه جزیره سیناء و مناطق مرزی برای نقشآفرینی جدید مصر در قبال نوار غزه است که دربردارنده تعامل با افزایش شمار مسافران از طریق گذرگاه رفح، تکمیل زیرساختها برای این منظور از جمله مکانهای اقامت موقت فلسطینیها در این گذرگاه و ایجاد شبکه حمل و نقل و مسیرهای امن است که مستلزم اصلاحات دقیق در در برخی بندهای توافق است.
به گفته این منابع، تفاهمات و توافقات مشترکی میان قاهره و تلآویو درباره نوار غزه خواهد بود چرا که مصر تمایل دارد تا نفوذ خود را در این منطقه به عنوان یکی از پروندههای حساس دولت مصر در برابر دولت امریکا گسترش دهد، در عین حال، اسرائیل به دنبال راهکاری بلندمدت برای معضل نوار غزه برای خود است.
«سامح شکری»، وزیر امور خارجه مصر هفته پیش وجود هر گونه پروژهای برای ایجاد منطقه صنعتی و اقتصادی در مرزهای مصر با نوار غزه را تکذیب کرده و گفته بود بازسازی در درون نوار غزه خواهد بود.
شکری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حماس تهدیدی علیه امنیت ملی مصر است، گفته بود: گروههای فلسطینی هیچ تهدیدی علیه امنیت ملی مصر نیستند و قاهره اهتمام فراوانی به بازسازی نوار غزه پس از جنگ اخیر با اسرائیل دارد.