بمباران عفرین؛ آیا دولت سوریه به دنبال درگیر کردن کُردها با ارتش ترکیه است؟
شلیک چندین موشک از مناطق تحت تسلط قسد به سمت شهر عفرین، بار دیگر احتمال درگیری نظامی میان ارتش ترکیه و مخالفان سوری با قسد را تقویت کرده است.
میدل ایست نیوز: بمباران شدید روز جمعه مناطق تحت نفوذ ترکیه و سلطه گروههای مخالفِ دمشق در شهر عفرین در شمال حلب سوریه منجر به کشته شدن سه نفر و زخمی شدن چندین تن دیگر شد؛ منطقهای که از بهار سال 2018 میلادی پس از اخراج نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه موسوم به قسد تحت تسلط مخالفان و ارتش ترکیه قرار دارد.
این بمباران آن هم به این شکل میتواند بار دیگر آتش خشم ترکیه نسبت به قسد را شعلهور کند و احتمال آغاز عملیات نظامی ارتش ترکیه و گروههای مسلح مخالف را تقویت کند؛ عملیاتی که پیش از این، مسئولان ترکیه با آب و تاب از قریب الوقوع بودن آن خبر میدادند اما بنا به دلایلی از جمله موضع مخالف روسیه و امریکا بدان، از حرارت افتاد.
حملات ایذایی قسد در مرحله اخیر علیه گروههای مخالف و ارتش ترکیه افزایش یافته بود؛ امری که آنکارا را به درخواست از مسکو و واشنگتن برای اعمال فشار بر کُردها به منظور فاصلهگیری 32 تا 35 کیلومتری از خط تماس واداشت.
به محض بمباران مواضع گروههای مخالف در روز جمعه، ترکیه و مخالفان انگشت اتهام را مستقیما به سمت قسد نشانه گرفتند اما منابع آگاه در گفتوگو با العربی الجدید تاکید کردند: منبع شلیک 8 موشک گراد که مناطق مسکونی مختلف در شهر عفرین را هدف گرفت، روستای کالوطه در شمال حلب بوده است که گروههای مسلح همسو با دمشق، قسد و نیروهای سوری مشترکا در آنجا حضور دارند.
منابع مذکور افزودند: تشخیص اینکه کدام طرف اقدام به شلیک موشک به سمت عفرین کرده، دشوار است زیرا همه این گروهها از این نوع موشکها در اختیار دارند اما به احتمال زیاد، این نیروهای سوری بودند که اقدام به بمباران کردند تا معادله را به هم زده و قسد را در برابر ترکیه قرار دهند.
پس از این بمباران، توپخانه ترکیه با آتش سنگین نقطه شلیک موشکها را هدف گرفت، در همین ارتباط، عناصر نزدیک به قسد، نیروهای سوری مستقر در این منطقه را متهم به بمباران عفرین کردند اما منابع رسمی ترکیه، قسد را مسئول این اقدام دانستند.
در پی بمباران عفرین، درگیریها میان گروههای مخالف سوری و مورد حمایت ترکیه از یکسو و نیروهای قسد و ارتش سوریه شدت گرفته است.
از زمانی که عفرین از تسلط کُردها خارج شده است، این منطقه و بسیاری از مناطق تحت نفوذ ترکیه شاهد حملات و انفجارهایی بودند که منجر به کشته و زخمی شدن صدها نفر شده است.
العربی الجدید در پایان نوشت فرضیه اقدام دولت سوریه در درگیر کردن قسد با ارتش ترکیه فرضیهای منطقهای به شمار میرود به ویژه که دو طرف یعنی قسد و دمشق در ایجاد سازوکار مشترکی برای هماهنگی میان خود با نظارت روسیه به بنبست رسیده اند چرا که قسد خواهان به رسمت شناخته شدن مناطق تحت تسلط خود از سوی دمشق است؛ امری که دولت سوریه با آن موافقت نکرده است.