
میدل ایست نیوز: پس از بحرانهای اقتصادی و اجتماعی به وجود آمده در بیروت، بسیاری از مردم لبنان مهاجرت معکوس به روستاها و حومه شهرها را برای فرار از مشکلات شهرنشینی و برخورداری از زندگی سادهتر و در عین حال آرامتر انتخاب کردند.
در همین رابطه، ثریا که در یکی از محلههای بیروت به دنیا آمده و بزرگ شده است، بعد از سلسله بحرانهای متوالی در بیروت و فرار از نابسامانی افسارگسیخته در این شهر به روستای آباء و اجدادی خود پناه برده است، وی که 28 سال سن دارد، در وسط باغ درخت آووکادو که در جنوب لبنان قرار دارد، میگوید: زندگی در شهر بسیار دشوار شده است و نابسامانی و هرج و مرج شهر، انرژی، پول و روحیه آدمی را فرسوده می کند.
در پی انفجار بندر بیروت در تابستان سال 2020 و بحران اقتصادی بیسابقه در لبنان که محدودیتهای کرونایی بر وخامت آن افزوده است، بسیاری از ساکنان بیروت قادر به تامین هزینههای فزاینده و سرسامآور زندگی در این شهر نیستند و شروع به مهاجرت معکوس به روستاها و حومه شهرها کرده اند.
ثریا که در اکتبر گذشته به زادگاه خود در روستای «سینای» واقع در جنوب لبنان نقل مکان کرده و در منزل دو طبقهای که پدرش ساخته، ساکن شده است. وی پس از آن به روستای سینای مهاجرت کرد که صاحب خانهاش در بیروت خواستار دو برابر شدن اجارهبها شد و قبض برق و هزینههای حمل و نقل روز به روز در حال افزایش است.
وی افزود: باقی ماندن در بیروت غرق در تاریکی و زبالهها معنایی برای من نداشت لذا تصمیم به مهاجرت به روستا و آغاز زندگی ساده و آرام گرفتم.
به گفته یک شرکت بینالمللی اطلاعاتی، بیش از 55 هزار نفر تاکون به مناطق روستایی مهاجرت کردهاند که علت آن، پیامدهای فروپاشی اقتصادی است که بانک جهانی آن را دشوارترنی بحران جهان از سال 1850 میلادی می داند.
شیب وخامت روزافزون وضعیت اقتصادی لبنان این روزها تندتر شده و کار به جایی رسیده است که به گزارش نهادهای کمکرسانی بینالمللی، ۵۰ درصد از مردم لبنان میگویند غذای کافی برای خوردن ندارند.
گزارشهای متعدد حاکی است که خرید اقلام خوراکی از فروشگاهها به چند کالای اساسی محدود شده و بسیاری از مردم ناچارند از خوردن بعضی وعدههای غذایی چشمپوشی کنند.
لبنان مدتهاست در یک دور باطل گرفتار آمده و ناکارآمدی دولت باعث بیپولی کشور شده؛ بیپولی کشور باعث کاهش ۹۰ درصدی ارزش پوند (لیره) لبنان شده؛ بیارزش شدن پول باعث توقف واردات سوخت برای دو نیروگاه کشور شده؛ و ادامه این چرخهٔ باطل اکنون لبنان را در خاموشی سراسری فرو برده است.