خبر اولسیاسی

بر خلاف ادعا، «بیت کردی» هیچ یکپارچگی ای ندارد

برای اولین از سال 2007، تشکل‌های سیاسی کرد بدون توافق قبلی بر سر آنچه «سهم» خود از مناصب عالی حکومتی می‌دانند راهی بغداد می‌شوند.

میدل ایست نیوز: برای اولین از سال 2007، تشکل‌های سیاسی کرد بدون توافق قبلی بر سر آنچه «سهم» خود از مناصب عالی حکومتی می‌دانند راهی بغداد می‌شوند.

در حالی که یک هفته بیشتر به موعد انتخاب رئیس جمهوری عراق نمانده، به نظر می‌آید که هر یک از دو حزب اصلی کرد، یعنی حزب دموکرات و حزب اتحادیه میهنی، می‌خواهند برای دور زدن یکدیگر مذاکراتی مستقیم را با احزاب سیاسی مستقر در بغداد آغاز کنند.

با وجود آنکه این دو حزب پیشتر اعلام کرده بودند که در قالب یک پیمان سیاسی متحد با مطالبات یکپارچه در مذاکرات تشکیل حکومت جدید در بغداد حضور خواهند یافت، به نظر می‌آید که آنان نه فقط نتوانسته‌اند اختلافاتشان درباره منصب ریاست جمهوری را برطرف کنند، که حتی این اختلافات به درون یک حزب هم کشیده شده است.

پیش از این یک منبع آگاه در دبیرخانه مجلس عراق به روزنامه رسمی «الصباح» گفت که تا روز جمعه (14 ژانویه) 44 نفر برای ریاست جمهوری عراق نامزد شده‌اند.

علاوه بر برهم صالح و هوشیار زیباری، رزکار محمد امین و خالد الشیخ صدیق و لطیف رشید از دیگر نامزدهایی هستند که از این احزاب برای ریاست جمهوری نامزد شده‌اند.

منابع آگاه به نشریه «الصباح» خبر دادند که یک هیئت مذاکره‌کننده به ریاست هوشیار زیباری به زودی برای مذاکره درباره منصب ریاست جمهوری و نحوه مشارکت کردها در دولت آینده به بغداد سفر خواهد کرد.

این تصمیم موجب نگرانی اتحادیه میهنی شده که نگران به حاشیه رانده شدن خود در این روند است.

«حاکم لطیف مصطفی»، از سران جنبش تغییر (گوران) تأکید کرد که واقعیت آن است که کردها بابت تشکیل دولت جدید نگرانی‌ای ندارند بلکه این احزاب کرد هستند که نگران منافعشان در حکومت جدید بغدادند.

او گفت که اختلافات و دودستگی‌ها میان تشکل‌های سیاسی کرد بسیار شدید است و نگرانی آنها بابت ریاست جمهوری و معاون نخست وزیری و استانداری کرکوک است.

وی افزود که این احزاب بر خلاف ادعای سابقشان به صورت یکپارچه در بغداد حضور نخواهند داشت و این حزب دموکرات است که تصمیم می‌گیرد چون احزاب رقیب ضعیف هستند و تأکید کرد که شراکت اتحادیه میهنی با حزب دموکرات در قدرت بیشتر حالت صوری دارد چون قدرت اصلی در اقلیم به دست حزب دموکرات است و تصمیم‌گیری درباره نفوذ و اموال هم با آن است.

شاید از همین باب باشد که «کروان انور»، عضو دفتر رسانه‌ای اتحادیه میهنی کردستان، به «الفرات نیوز» گفت که پیش‌تر احزاب کرد با یکدیگر توافق کرده بودند که در قالب تشکلی یکپارچه در مجلس حضور داشته باشند اما «ناگهان بدون هماهنگی قبلی باخبر شدیم که هوشیار زیباری نامزد ریاست جمهوری شده است».

او گفت که تاکنون روند اوضاع طوری که از قبل پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شده بود پیش نرفته است و افزود که اتحادیه میهنی از منصب ریاست جمهوری کوتاه نخواهد آمد.

انور افزود که بعید نیست که در این دوره هم مانند سال 2018، اتحادیه میهنی سراغ گزینه جمع‌آوری امضا برای ریاست جمهوری نامزد خود برای این مقام یعنی برهم صالح برود.

«محمد فاتح»، تحلیلگر مسائل سیاسی کردستان، هم با انتقاد از عملکرد احزاب اصلی اقلیم کردستان تأکید کرد که تحرکات آنها کاملا مسابقه برای رسیدن به منصب بدون در نظر گرفتن منافع ملت کرد است.

او گفت که مردم کرد نگران نیستند که در دولت جدید به حاشیه رانده شوند و از تشکیل دولت قدرتمندی که تأمین‌کننده منافع همه گروه‌ها باشد حمایت می‌کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا