خبر اولسیاسی

سامح شکری: منتظر اقدامات دولت سوریه برای تسهیل بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هستیم

وزیر امور خارجه مصر اعلام کرد که کشورش به مشورت‌ با سران کشورهای عربی درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ادامه می‌دهد.

میدل ایست نیوز: وزیر امور خارجه مصر با اعلام اینکه کشورش به مشورت‌ با سران کشورهای عربی درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ادامه می‌دهد تأکید کرد که قاهره انتظار دارد که دمشق «به اقداماتی که موجب تسهیل این بازگشت» شود دست زند.

به گزارش «الشرق»، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر، یکشنبه شب در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای عمانی خود، «بدر بن حمد البوسعیدی»، در مسقط، تأکید کرد که مصر امیدوار به فراهم شدن شرایط لازم برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و تبدیل شدن به یک عنصر مدافع امنیت ملی کشورهای عرب است.

او گفت که قاهره به تماس‌ها با کشورهای عربی برای تحقق این هدف ادامه خواهد داد و افزود: «امیدواریم دولت سوریه نیز به اقدامی که موجب تسهیل بازگشت سوریه به اتحادیه عرب شود دست بزند».

شکری همچنین درباره اختلافات این کشور با اتیوپی بر سر سد النهضة، گفت که مذاکرات در این باره متوقف شده است.

در ماه نوامبر گذشته منابع دیپلماتیک مصری خبر دادند که پس از دیدار وزرای امور خارجه مصر و سوریه در نیویورک، در اواخر ماه سپتامبر گذشته، که اولین دیدار در این سطح طی 10 سال گذشته بوده، تماس‌های قاهره با دمشق با هدف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ادامه یافته است.

این منابع گفته‌اند که قاهره در این باره با کشورهای عربی دیگری هم مذاکره کرده تا آنها را به این موضوع متقاعد کند ضمن اینکه این اقدامات مصر با هماهنگی روسیه انجام می‌شود که پیش‌تر از مصر خواسته بود که در این باره همکاری کند.

بر اساس این گزارش، قاهره به مسکو تعهد داده بود که این موضوع را پیگیری کند هرچند تأکید کرده بود که به تنهایی امکان پیش بردن این طرح ندارد به خصوص که برخی کشورهای عربی مهم که حامیان مالی و سیاسی اتحادیه عرب هستند با این موضوع همچنان مخالف‌اند.

به گفته این منابع، دیپلمات‌های مصری و اماراتی تماس‌های گسترده‌ای با کشورهای عربی مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب داشته‌اند تا در جریان شرط‌های آنها برای موافقت با این طرح قرار گیرند.

این منابع تأکید کرده‌اند که «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهوری مصر، شخصا این موضوع را پیگیری می‌کند به خصوص که مسکو تلویحا گسترش روابط خود با قاهره را مشروط به پیشرفت در این پرونده کرده است و افزوده‌اند که مسکو کمک به قاهره در برخی پرونده‌های حساس از جمله سد النهضة را وابسته به این موضوع ساخته است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + هفده =

دکمه بازگشت به بالا