«ریبر احمد بارزانی» نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری عراق کیست؟
ریبر احمد بارزانی تاکنون مناصب مهمی را در اقلیم کردستان داشته اما نامش چندان شناختهشده نیست چون از او به مردی یاد میشود که «بیشتر پشت پرده کار میکند».
میدل ایست نیوز: طی چند روز اخیر نام «ریبر احمد بارزانی»، وزیر داخله اقلیم کردستان عراق، به عنوان نامزد حزب دموکرات کردستان به جای «هوشیار زیباری» که با حکم دادگاه فدرال از گردونه رقابت خارج شد، بر سر زبانها افتاده است.
به گزارش «الحره» ریبر احمد بارزانی تاکنون مناصب مهمی را در اقلیم کردستان داشته اما نامش چندان شناختهشده نیست چون از او به مردی یاد میشود که «بیشتر پشت پرده کار میکند».
او در حال حاضر وزیر داخله اقلیم کردستان است و بر اساس زندگینامه وی که سایت رسمی حکومت ایالتی اقلیم کردستان منتشر کرده مدرک کارشناسی مهندسی و کارشناسی ارشد در امنیت ملی دارد.
ریبر احمد بارزانی زاده 1968 و تنها بازمانده خانوادهای 8 نفره از جنایت رژیم بعث علیه کردها در جنایت موسوم به «انفال» است.
او درجه سرتیپی دارد و پیش از وزارت داخله مناصب امنیتی بلندپایهای در اقلیم داشته و به چهار زبان عربی و کردی و فارسی و انگلیسی مسلط است.
ریبر احمد بارزانی در سال 2012 رئیس اداره هماهنگی امنیتی مشترک در شورای امنیت اقلیم و مدیر بخش تحلیل اخبار در سازمان حمایت از امنیت اقلیم (2005-2012)، مدیر مبارزه با جرایم سازمان یافته (2000-2005) بوده است.
وی پیش از آنکه به وزارت داخله انتخاب شود، مسئول دفتر «مسرور بارزانی» بوده و از چهرههای کلیدی در نظام حکومت ایالتی اقلیم کردستان است.
با اینکه حزب دموکرات او را به عنوان نامزد رسمی خود معرفی کرده، همچنان نامزدی او در هالهای از ابهام قرار دارد چون بعد از پایان مهلت قانونی ثبت نام نامزدها انجام شده و احتمال اینکه دادگاه فدرال نامزدی وی را رد کند وجود دارد.
یک مقام کرد که نخواسته نامش فاش شود تأکید میکند که رد صلاحیت هوشیار زیباری حزب دموکرات را با مشکل مواجه کرد به خصوص که بسیاری از احزاب رقیب حزب دموکرات از حذف او استقبال کردند.
با اینکه مشکل قانونی ثبت نام وی برای نامزدی ریاست جمهوری یک مسئله جدی در مسیر ریبر احمد بارزانی است، «مشعان الجبوری» از چهرههای سیاسی اهل سنت و متحد مسعود بارزانی، در توئیتی ریبر احمد را «رئیس جمهوری عراق» خواند.
مسئله فراخوان رئیس مجلس درباره ثبت نام مجدد نامزدهای ریاست جمهوری موجب با ابهامات حقوقی همراه بود که بحثهای بسیاری را در فضای حقوقی و سیاسی عراق برانگیخت.
مجلس عراق 31 ژانویه تا 2 فوریه را مهلت نامزدهای ریاست جمهوری برای ثبتنام اعلام کرد. قرار بود این جلسه در 7 فوریه برگزار شود اما به علت بلا تکلیف ماندن نامزدی هوشیار زیباری، نمایندگان مجلس در جلسه حاضر نشدند و جلسه به حد نصاب قانونی نرسید.
در حالی که برخی کارشناسان معتقدند که قانون اساسی حالت برگزار نشدن جلسه انتخاب رئیس جمهوری را پیشبینی نکرده، روز 9 فوریه هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که دوباره از نامزدهای ریاست جمهوری ثبت نام به عمل میآید.
در پی این تصمیم، «برهم صالح»، رئیس جمهوری عراق، در نامه ای به دادگاه فدرال خواستار توضیح درباره خلأ قانونی، در پی به پایان رسیدن مهلت انتخاب رئیس جمهور جدید عراق و عدم انتخاب شخص مورد نظر شد.