میدل ایست نیوز: مشهور است که اگر گردشگری، صبح روز جمعه به خیابان متنبی در بغداد نرود، گشت و گذار و سفرش به بغداد ناقص مانده است؛ اما از ابتدای سال جاری (2022) گفته می شود که اگر گردشگری یک روز یا شب به خیابان متنبی نرود، سفرش به بغداد ناقص می ماند.
خیابان متنبی که عراقی ها مشتاق به دیدن آن هستند، حتی ساکنان بغداد، خصوصیاتی دارد که آن را از سایر مناطق کشور متمایز می کند؛ این خیابان، بازدید کننده اش را به فضایی زیبا و مملو از فرهنگ، ظرافت، هنر، ادبیات، شعر و برنامه های فرهنگی و اجتماعی و مناسبت های مختلف می برد.
از ابتدای سال جاری، خیابان متنبی در شب نیز پذیرای بازدیدکنندگان است؛ آن هم پس از آنکه شهرداری بغداد به بازسازی این خیابان پرداخته و عواملی را فراهم کرده که اکثریت فروشگاه ها را به فعالیت بیشتر در طول شبانه روز تشویق می کند.
این خیابان که نام شاعر معروف عرب ابوالطیب المتنبی را به خود گرفته، از آن به عنوان ریه فرهنگی عراق یاد می شود و بزرگترین محل فروش کتاب های مختلف و لوازم التحریر، روزنامه و مجلات در کشور است.
در کتابخانه ها و پیاده روهای این خیابان کتاب های مختلفی وجود دارد که پناهگاه مهمی برای پژوهشگرانی است که عناوین کتب خود را در سایر مناطق نیافتند.
در اطراف این خیابان نیز کوچه هایی وجود دارد که مرکز سایر فعالیت های فرهنگی و ادبی همانند خطاطی و مراکز فرهنگی و کافه های ادبی است که میزبان تحصیل کردگان، روزنامه نگاران و هنرمندان است.
خیابان متنبی در مرکز بغداد قرار گرفته و مشرف به رود دجله است؛ در انتهای آن که مشرف به دجله است نیز قایق ها در کنار ساحل قرار دارند و بنای یادبودی از متنبی وجود دارد که محل تجمع بازدید کنندگان است.
دو بنای قدیمی بزرگ و بسیار مهم که قدمت آن به دوران عثمانی باز می گردد نیز به این خیابان متصل است که یکی از آنها به مرکز فرهنگی تبدیل شده است.
این دو بنا جزء جاذبه های گردشگری و میزبان فعالیت های فرهنگی و هنری مختلف هستند که بر اهمیت این خیابان می افزایند.
قدمت خیابان بسیار قدیمی متنبی به اواخر عصر عباسی باز می گردد و در سال 1932 و در زمان پادشاهی ملک فیصل اول، نام متنبی بر آن نهاده شد.
بسیاری معتقدند اگر مناطق قدیمی بغداد پس از بازسازی همانند خیابان متنبی، به مناطق مهمی برای جذب گردشگر تبدیل شود، فرصت های شغلی بسیاری را ایجاد می کند.