
میدل ایست نیوز: برهم صالح، رئیسجمهوری عراق امروز سهشنبه در مراسم سالگرد تاسیس سازمان بدر، با بیان اینکه انتخابات زودهنگام در این کشور با موانعی رو به رو شد که نباید نادیده گرفته شود، تاکید کرد که بنبست سیاسی کنونی و نبود تفاهم در عراق موضوعی نگرانکننده است.
وی افزود که به تعویق افتادن تشکیل دولت و انتخاب رئیس جمهور در موعد مقرر خود، پدیدهای خطرناک است.
صالح خاطرنشان کرد کسانی هستند که میخواهند عراقیها به درگیریهای داخلی مشغول شوند تا قدرت و توان آنها تضعیف شود.
مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق هم در این مراسم ضمن تاکید بر لزوم به رسمیت شناختن بحران سیاسی در عراق، تاکید کرد که مردم این کشور از عواقب بنبست سیاسی نگران هستند.
وی در ادامه از تلاشها برای رسیدن به راهحلهایی برای پایان دادن به بحران سیاسی در عراق خبر داد.
الکاظمی در ادامه بر بازگرداندن اعتماد بین طرفهای مختلف تاکید و آن را باعث مصون داشتن کشور از لغزشهای سیاسی دانست.
وی تاکید کرد که همه جریانهای سیاسی ملی در عراق باید ایفای نقش خود، گامهای لازم را جهت ترمیم اعتماد میان جریانها بردارند و گام اول پرهیز از اتهام و افترا زدن است.
الکاظمی یادآور شد که ملت عراق نگران است، عراقیها نمیخواهند به عقب برگردند، ملت معتقد است که گامی رو به جلو گذاشته است و خواهان پیشرفت است و نه عقبگرد و عراق هرگز به دوران دیکتاتوری، هرج و مرج و نزاعات پوچ بر نخواهد گشت.
محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق هم بر ضرورت تلاش برای انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولت تاکید کرد.
الحلبوسی همچنین باز کردن درهای عراق به روی همسایگان خود را برای مقابله با بحرانها ضروری دانست.
هادی العامری، دبیرکل سازمان بدر هم در این مراسم بر اهمیت پایان بنبست سیاسی در عراق تاکید و خاطرنشان کرد که این کشور شرایطی استثنایی را پشت سر می گذارد که خروج از آن با راه حل های واقع بینانه ضروری است.
وی افزود که داعش گذشته و آینده عراق را هدف قرار داده بود ولی این کشور توانست به فضل مرجعیت عالیقدر بر ترروریسم پیروز شود.
العامری همچنین نسبت به طرحهای دشمنان که قصد دارند طرفها را به دام بیندازند، هشدار داد.