میدل ایست نیوز: وزارت کشور لبنان نتایج رسمی نهایی 12 حوزه انتخاباتی از میان 15 حوزه را اعلام کرد و نسبت مشارکت را 41 درصد دانست.
به گزارش «الجزیره»، «بسام مولوی»، وزیر کشور لبنان، در کنفرانسی مطبوعاتی انتخابات را «موفق» ارزیابی کرد و گفت که نسبت تخلفات بسیار پایین بوده است.
وی افزود که در مقایسه با انتخابات سابق، نسبت مشارکت پایین نیامده است.
نتایج اعلام شده نشاندهنده پیش افتادن حزب «القوات اللبنانیه» به ریاست سمیر جعجع بر رقیب مسیحیاش جریان ملی آزاد، به ریاست جبران باسیل است.
همچنین گروههای مستقل و احزاب غیر سنتی نیز توانستهاند کرسیهای بیشتری به دست آورند.
چشمگیرترین تغییراتی که تا کنون در انتخابات رخ داده افزایش 5 کرسی حزب قوات است.
برخی نامزدهای متحد حزبالله لبنان نیز در این انتخابات کرسیهای خود را از دست دادهاند.
همچنین «ایلی الفرزلی»، نایب رئیس مجلس سابق لبنان، پس از سه دهه نمایندگی، کرسی خود به نمایندگی از مسیحیان ارتدکس را از دست داد.
بر اساس برآوردهای اولیه، حزب الله لبنان و متحدانش که در انتخابات گذشته 71 کرسی به دست آورده بودند اکنون 64 کرسی دارند.
البته حزب الله تاکنون 13 کرسی و حزب امل نیز 17 کرسی به دست آوردهاند و همه کرسیهای شیعیان لبنان میان این دو حزب تقسیم شده است و کاهش کرسیها مربوط به متحدان غیر شیعی است.
در میان مسیحیان مارونی که بر سر مقام ریاست جمهوری نیز رقابت میکنند، حزب القوات اللبنانیه اعلام کرده که تاکنون 20 کرسی به دست آورده است. در برابر جریان ملی آزاد از به دست آوردن 15 کرسی خبر داده و این به معنای از دست دادن جایگاه خود در مجلس سابق به عنوان بزرگترین فراکسیون مسیحی است.
نیروهای وابسته به جامعه مدنی و تحولطلبان لبنان نیز 7 کرسی و حزب ترقیخواه سوسیالیست (جنبلاط) نیز 7 کرسی به دست آوردهاند.
جریان مَرده و حزب کتائب و حزب طاشناق نیز هر یک 3 کسی به دست آوردهاند.
اما تغییر عمده در انتخابات لبنان به گروههای اهل سنت مربوط میشود. در این دوره از انتخابات «سعد الحریری» از نامزدی در انتخابات کناره گرفت و فعالیت جریان «المستقبل» را که به مدت 3 دهه نماینده اهل سنت در پارلمان بود به تعلیق درآورد.
این انتخابات اولین انتخابات در لبنان پس از چند حادثه سرنوشتساز در تاریخ لبنان یعنی تظاهرات مردمی بیسابقه و فروپاشی اقتصادی و انفجار بندر بیروت بود.
در این انتخابات 719 نامزد در 103 لیست انتخاباتی برای دستیابی به 128 کرسی مجلس رقابت میکردند.