خبر اولدیدگاهسیاسی

رجزخوانی حامیان صدر در فضای مجازی؛ شانتاژ رسانه‌ای یا تهدیدی برای لشکرکشی خیابانی

طرفداران جریان صدر در حال انتشار مطالبی با محوریت "آماده بودن" خود در شبکه‌های اجتماعی هستند. برخی این اعلام آمادگی را مرتبط با احتمال حضور خیابانی آنان می‌دانند و برخی تحلیلگران سیاسی این مساله را تنها شانتاژ رسانه‌ای توصیف می‌کنند.

میدل ایست نیوز: شبکه‌های اجتماعی در عراق پر از پست‌ها و مطالبی شده که طرفداران جریان صدر و مسئولان این جریان با محوریت “آماده بودن” بدون ارائه هیچ جزئیاتی منتشر کرده‌اند.

یکی از مسئولان این جریان در گفت‌وگو با العالم الجدید این آمادگی را مرتبط با احتمال برگزاری تظاهرات برای ایجاد تغییرات ریشه‌ای دانست ولی در مقابل تحلیلگران سیاسی این مساله را تنها شانتاژ رسانه‌ای دانستند و هدف از آن را آماده نگه داشتن طرفداران جریان صدر توصیف کردند.

این مسئول جریان صدر در گفت‌وگو با العالم جدید افزود که این تحرکات در شبکه‌های اجتماعی از سوی طرفداران صدر، آغازی برای آن چیزی است که در آینده نزدیک رقم خواهد خورد، به این معنا که جریان صدر اجازه تشکیل دولت توافقی را نخواهد داد به خصوص اینکه همه می‌دانند که اوضاع اقتصادی جهانی به طور کلی تغییر کرده و اقتصاد عراق نیز تحمل هیچ فسادی را در دوره پیش‌رو ندارد.

وی در ادامه مدعی شد که چارچوب هماهنگی قصد دارد دولتی توافقی و فراگیر را تشکیل دهد تا پشت آن مخفی شود تا اگر پرونده‌‎های گسترده فساد افشا شد، بگوید که همه در آن شریک بودند.

این مسئول جریان صدر در ادامه تحلیل خود مدعی شد که تحرکات حامیان صدر آغازگر مرحله جدیدی است که تنها محدود به تظاهرات برای مطالبه‌گری نمی‌شود بلکه منجر به وضع قوانین جدید در روند سیاسی خواهد شد که ممکن است منجر به تعلیق قانون اساسی هم شود.

گزینه‌ای جز حضور در خیابان‌ها نیست

این مسئول که نخواست نامش فاش شود، افزود که ما از ایجاد تغییرات از کانال سیاسی ناتوان بوده‌ایم و گزینه‌ای جز حضور در خیابان نیست و ما می‌دانیم که اکثر عراقی‌ها خواهان تغییر ریشه‌ای در قوانین این نظام هستند.

از ظهر روز شنبه 2 ژوئیه بسیاری از مسئولان جریان صدر پست‌هایی را با مفهوم “آماده بودن” در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند. آغازگر این جریان هم ابراهیم الجابری، مدیر دفتر رهبر جریان صدر بود که در پستی نوشت “در آمادگی کامل باشید”.

پس از آن، پست‌ها و مطالب دیگری از رهبران این جریان منتشر شد و در همین حال حاکم الزاملی، نائب رئیس اول مستعفی پارلمان از جریان صدر در پستی با استناد به آیه‌ای از قرآن که بنی اسرائیل حضرت موسی را به مقابله با دشمنان به همراه خدای خود فراخواندند و از همراهی وی دست کشیدند، از تجدید پیمان خود با مقتدی صدر برای کمک و همراهی وی خبر داد.

قدرت‌نمایی صدری‌ها در شبکه‌های اجتماعی با نمایش اسلحه

پس از انتشار گستره این مطالب ناگهان هشتگ “جاهزون” (آماده‌ایم) به یکی از ترندهای شبکه‌های اجتماعی در عراق تبدیل شد و حتی در برخی مطالب و ویدئوهای منتشر شده، حامیان صدر آمادگی خود را با نمایش اسلحه به رخ کشیدند.

از سویی محمد نعناع، تحلیلگر سیاسی در گفت‌وگو با العالم الجدید گفت که این تحرکات در شبکه‌های اجتماعی تنها اهرم فشار است و تا الآن شاهد اقدامی از سوی مقتدی صدر و معاونان وی برای برپایی تظاهرات و حضور خیابانی نبوده‌ایم.

این تحلیلگر افزود که این تحرکات تنها شانتاژ رسانه‌ای برای تاثیرگذاری بر مسیری است که چارچوب هماهنگی برای تشکیل دولت آغاز کرده زیرا آخرین نشست اعضای چارچوب با پیشرفت همراه بوده و همراهی خوبی با حزب دموکرات کردستان صورت گرفته و چارچوب به طور مستمر هم با اتئلاف العزم از اهل سنت در تماس است و از این رو صدر و جریان وی احساس کرده‌اند که مسیر تشکیل دولت ممکن است بر روی آنان تاثیر بگذارد.

هدف صدر نرسیدن نخست وزیری به نوری المالکی یا هادی العامری است

نعناع با بیان اینکه در حال حاضر برپایی تظاهرات، ریختن به خیابان و اقدامی مشابه به نفع صدر نیست، گفت که هدف اول صدری‌ها تاثیرگذاری بر روند تشکیل دولت در مرحله پیش‌رو است تا نخست وزیری سهم فردی از اعضای چارچوب هماهنگی مانند نوری المالکی یا هادی العامری نشود.

وی خاطرنشان کرد که هدف دوم این است که صدر همواره تلاش می‌کند که احساسات هواداران خود تهییج کند تا آنها را برای فرمانبرداری در لحظه مورد نظر آماده نگه دارد.

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر پیشتر به نمایندگان جریان خود در پارلمان دستور داد تا از عضویت مجلس عراق استعفا دهند. این اقدام صدر در اعتراض به عدم همراهی با طرح وی برای تشکیل “دولت اکثریت” در مقابل اصرار چارچوب هماهنگی برای تشکیل “دولت توافقی” بود.

پس از استعفای گروهی جریان صدر از پارلمان نیز چارچوب هماهنگی تحرکات خود برای تشکیل دولت جدید عراق را آغاز کرد.

علی البیدر، دیگر تحلیلگر سیاسی در گفت‌وگو با العالم الجدید گفت که جریان صدر تلاش می‌کند هر از گاهی از طریق ارائه برخی مواضع سیاسی، سکوت خود را بشکند تا به همه اثبات کند که این جریان همچنان در صحنه سیاسی عراق حضور و توانایی تغییر شرایط را دارد.

البیدر افزود که از سویی همپیمانان سابق صدر به گزینه‌های دیگری که با گرایش‌های حزبی و سیاسی آنان همسو باشد، روی آورده‌اند و از مواضع صدر و تلاش‌های سیاسی وی برای تشکیل دولت اکثریت فاصله گرفته‌اند و به نظر می‌رسد آماده توافق با دشمنان صدر هستند.

از سویی کارشناسان نسبت به لشکرکشی خیابانی صدر و انتقال نزاع به کف خیابان و ایجاد درگیری مسلحانه در عراق هشدار داده‌اند.

 

منبع
العالم الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا