کرملین: ترکیه در سوریه نگرانیهای مشروعی دارد که آنها را در نظر میگیریم
سخنگوی کرملین تأکید کرد که ترکیه نگرانیهای امنیتی «مشروعی» در سوریه دارد و افزود که مسکو این نگرانیها را در نظر میگیرد.

میدل ایست نیوز: سخنگوی کرملین تأکید کرد که ترکیه نگرانیهای امنیتی «مشروعی» در سوریه دارد و افزود که مسکو این نگرانیها را در نظر میگیرد.
به گزارش «آناتولی»، دیمیتری پسکوف در اظهاراتی مطبوعاتی در آستانه دیدار رؤسای جمهوری روسیه و ترکیه در سوچی، تأکید کرد که که عملیات ترکیه در شمال سوریه در دستور کار مذاکرات اردوغان و پوتین است.
او گفت که ترکیه نگرانیهای امنیتی مشروعی دارد و مسکو این نگرانیها را در نظر میگیرد اما نباید دست به اقداماتی زد که اوضاع سوریه را به هم بزند یا سلامت ارضی این کشور و یکپارچگی سیاسی آن را تهدید کند.
وی همچنین خبر داد که قرار نیست پوتین و اردوغان پس از این دیدار کنفرانس مطبوعاتی مشترک داشته باشند.
دیدار رجب طیب اردوغان با ولادیمیر پوتین اندکی پیش در سوچی روسیه آغاز شد.
روز گذشته، منابع بلندپایه ترکیهای که نخواستهاند نامشان فاش شود گفتند که پروندهای که در این چند روز به مسئله اصلی در روابط دو کشور تبدیل شده و در رأس اولویتهای مذاکرات سران روسیه و ترکیه خواهد بود همکاری دو کشور در بخش انرژی و به طور خاص ساخت نیروگاه اتمی «آک کویو» در استان مرسین در جنوب ترکیه است.
به گفته این منابع، شرکت «روساتم» روسیه اخیرا بدون هشدار قبلی قرارداد خود با شرکت ترکیهای را فسخ کرده و این اقدام آینده ساخت این نیروگاه اتمی بر اساس برنامه تعیینشده را در ابهام فروبرده است.
این منابع گفتهاند که دولت ترکیه تاکنون درباره این موضوع سکوت اختیار کرده و صرفا به انتشار یک بیانیه از جانب وزارت انرژی و اعلام پیگیری موضوع بسنده کرده است.
روسیه و ترکیه در سال 2010 قراردادی برای ساخت و راهاندازی 4 نیروگاه اتمی امضا کردند که به موجب آن تاکنون 317 دانشجوی ترکیهای در روسیه در رشته فیزیک هستهای تحصیل کردهاند.
ترکیه امیدوار است که اولین نیروگاه اتمیاش در ماه مه آینده افتتاح شود و اردوغان میکوشد که از این موضوع به عنوان یک دستاورد مهم در تبلیغات انتخاباتی استفاده کند، اما فسخ ناگهانی قرارداد از سوی روسیه موجب نگرانی ترکیه شده است.
در مورد پرونده سوریه نیز، منابع ترک گفتهاند که این کشور در پی نهایی کردن موضوع عملیات نظامی خود در منبج و تل رفعت با روسیه است تا بعد، برای هماهنگیهای نهایی سراغ امریکا برود.
این منابع تأکید کردهاند که ترکیه ترجیح میدهد که بدون هماهنگی با امریکا دست به اقدامی در سوریه نزند چون میداند که چنین کاری موجب خشم کنگره خواهد شد و کنگره نیز به نوبه خود در قراردادهای فروش F-16 به ترکیه مشکل ایجاد خواهد کرد.