میدل ایست نیوز: بحران کمبود سوخت و فرآورده های نفتی امسال نیز مجددا شدت گرفته است تا استان های مختلف سوریه شاهد بحران خدماتی و معیشتی خفقان آوری باشند.
به گزارش الجزیره، حمل و نقل به ویژه در دمشق و اطراف آن فلج شده و قطع برق به 22 الی 23 ساعت در روز افزایش یافته است.
علاوه بر کمبود سوخت و افزایش قیمت آن، شبکه های تلفن همراه و اینترنت نیز در بسیاری از مناطق سوریه قطع شده است.
این بحران در سوریه تا حد زیادی بر اکثر افراد جامعه سوریه به ویژه دانشجویان و کارمندان که پیشتر نیز از گرانی حمل و نقل و سختی دسترسی به محل کار و مدارس و دانشگاه ها رنج می بردند، تاثیر می گذارد.
ایستگاه های اصلی مسافران در دمشق و اطراف آن شاهد ازدحام بی سابقه ای در سایه تداوم بحران کمبود سوخت است و دولت نیز تخصیص مازوت به میکروباس ها را که ارزان ترین و حیاتی ترین وسیله حمل و نقل در دمشق و اطراف آن است، کاهش داده است.
اکثر دانشجویان و کارمندان و سایر مسافران یا پس از ساعت ها انتظار در ایستگاه ها به خانه باز می گردند یا به صورت مشترک تاکسی اجاره می کنند، اجاره تاکسی نیز طی هفته گذشته افزایش یافت و به 7 هزار لیر (1.2 دلار) برای هر نفر از اطراف به دمشق رسید در حالی که پیشتر 3 هزار و 500 لیر بود.
در این میان بسیاری از شرکت های حمل و نقل بین استانی در سوریه از چهارشنبه سفرهای خود را برای عدم تامین بنزین متوقف کرده اند.
علاوه بر اینکه هفته ها تخصیص بنزین و مازوت به شهروندان، رانندگان و بخش های عمومی به تعویق افتاده است، این دو ماده در بازار سیاه نیز تقریبا یافت نمی شود.
این مساله قیمت بنزین و مازوت در بازار سیاه را افزایش داده، اخیرا قیمت هر لیتر بنزین به 10 هزار لیر و هر لیتر مازوت به 6 هزار و 500 الی 8 هزار لیر رسیده است.
به طور رسمی نیز وزارت تجارت داخلی و حمایت از مصرف کننده سوریه نیز قیمت هر لیتر بنزین را از 3 هزار و 400 لیر به 4 هزار و 900 لیر و قیمت هر لیتر مازوت صنعتی را از 2 هزار و 500 لیر به 5 هزار و 400 لیر افزایش داد.
بسام طعمه، وزیر نفت و منابع معدنی سوریه گفت که سوریه 90 درصد از مصرف سوخت خود را از واردات انرژی که از مناطق خارج از کنترل دولت وارد می شود، تامین می کند که این واردات تابع ملاحظات بین المللی و شرایط محیطی قرار دارد.
وی افزود که در کنترل متغیرهایی که بر واردات فرآورده های نفتی حاکم است، چاره و تدبیر اندکی داریم.
وزیر نفت سوریه عامل کمبود سوخت را فساد در بخش نفتی، تحریم های غرب که اخیرا تشدید شده و حمله اخیر ترکیه به سوریه که خسارت های بسیاری به تاسیسات نفتی وارد کرده است، دانست.
علاوه بر بحران خفقان آور حمل و نقل و کمبود سوخت، برق در سوریه 22 الی 23 ساعت در روز قطع است. این مساله بر بخش های مختلف خصوصی و دولتی و خدمات حیاتی در کشور تاثیر گذاشته و به بن بست رسیدن بسیاری از شغل هایی منجر شده که به برق نیاز دارند.
بحران برق و کمبود سوخت، قطعی شبکه های تلفن همراه و اینترنت را نیز به همراه داشته است.
شرکت ارتباطات سوریه اعلام کرده که علت در دسترس نبودن شبکه، سختی تامین سوخت لازم برای فعالیت ژنراتورهای ضروری برق برای تامین تداوم فعالیت این مراکز است.