خبر اولسیاسی

سکوت قاهره در برابر اظهار آمادگی ایران برای بهبود روابط

 با وجود اشاره ایران به استقبال از بهبود روابط با مصر، قاهره تاکنون هیچ واکنشی به این اظهارات نشان نداده است.

میدل ایست نیوز: با وجود اشاره ایران به استقبال از بهبود روابط با مصر، قاهره تاکنون هیچ واکنشی به این اظهارات نشان نداده است.

روز شنبه (24 دسامبر)، «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای ضمن اشاره به شرکت در نشست بغداد 2 در اردن، گفت: در گفت‌‎وگویی که با آقای محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق داشتیم وی ایده هایی را مطرح کرد که عراق بتواند نقش منطقه ای خود را برای تقویت همکاری های منطقه‌ای ایفا کند.

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه نخست وزیر عراق در این نشست تمایل و پیشنهادی مبنی بر اینکه گفت وگوهای ایران و مصر در سطوح امنیتی و سیاسی آغاز و به تقویت روابط تهران و قاهره منجر شود، مطرح کرد، اظهار داشت: من از این ایده نخست وزیر عراق استقبال کردم.

امیرعبداللهیان، افزود که آقای السودانی قرار است که در این رابطه در هفته های آینده اقداماتی انجام دهد.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری گفت: قرار است که این موضوع را در راستای نقش منطقه ای عراق برای کمک به تقویت گفت وگو و همکاری ها پیگیری کنیم.

به گزارش «الشرق الاوسط»، مصر تاکنون واکنشی به این اظهارات نشان نداده و درخواست این نشریه از مقامات رسمی مصر برای اظهار نظر درباره سخنان امیرعبداللهیان بی پاسخ مانده است.

با وجود این، یک منبع آگاه که نخواسته نامش فاش شود تأکید کرد که قاهره با این مسئله در چارچوب سیاست‌های خود عمل می‌کند و افزود که این اولین پیشنهاد ایران برای بهبود روابط دو کشور نیست.

او گفت که تهران هم مانند ترکیه در پی بهبود روابط با قاهره است و از حضورش در نشست بغداد 2 در اردن برای ارسال پیامی به مصر و کل منطقه درباره آمادگی برای حل اختلافات استفاده کند.

در ماه‌های گذشته نیز ایران پیغام‌های مشابهی درباره بهبود روابط با مصر ارسال کرده بود. در ماه ژوئیه گذشته وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد که تقویت روابط تهران و قاهره به نفع کشورهای منطقه و دولت ملت است.

چند روز پس از آن، «محمدحسین سلطانی فر» رئیس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره، از موضع مصر در مخالفت با پروژه پیمان امریکایی ضد ایران قدردانی و تأکید کرد که تحولات جاری اهمیت افزایش سطح روابط دو کشور را ضروری کرده است.

در این راستا، «حسین هریدی» دیپلمات سابق و معاون وزیر امور خارجه اسبق مصر، تأکید کرد که قاهره با این گونه مسائل در چارچوب روابطش با کشورهای شورای همکاری و روابط ایران با این کشورها تعامل می‌کند.

او گفت که امکان بهبود روابط تهران و قاهره بدون در نظر گرفتن مسیری موازی میان تهران و پایتخت‌های کشورهای شورای همکاری وجود ندارد.

هریدی تکرار مواضع ایران در این باره را تلاشی از نوع تلاش ترکیه درباره بهبود روابط با کشورهای عربی و جلوگیری از ایجاد اجماع عربی بدون تغییر سیاست‌هایشان دانست.

«طارق فهمی»، استاد علوم سیاسی در دانشگاه قاهره، نیز تأکید کرد که واقعیت آن است که برخلاف نمونه ترکیه، هیچ اختلاف سیاسی واقعی میان مصر و ایران وجود ندارد هرچند مصر نیز ملاحظاتی درباره نفوذ ایران در منطقه دارد.

وی گفت که مصر در روابط با کشورهای جهان مستقلا تصمیم می‌گیرد هرچند روابط ویژه خود با کشورهای شورای همکاری را هم درنظر می‌گیرد و بدون لحاظ این موضوع هیچ گامی برنمی دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − یک =

دکمه بازگشت به بالا