اقتصادیسیاسی

ابراز آمادگی بانک جهانی برای اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی و اصلاح اقتصادی در عراق

بانک جهانی برای همکاری با دولت عراق برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری و اصلاحات اقتصادی ابراز آمادگی کرد.

میدل ایست نیوز: بانک جهانی برای همکاری با دولت عراق برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری و اصلاحات اقتصادی ابراز آمادگی کرد.

«سلیم روحانا»، مسئول برنامه توسعه پایدار بانک جهانی، به روزنامه «الصباح» عراق گفت که راه‌های متنوعی برای اجرای «گزارش آب‌وهوا و توسعه» بانک جهانی در عراق وجود دارد و افزود که در این گزارش بر اولویت اصلاحات تأکید کرد و افزود که این اصلاحات با اجرای موارد ضروری که امکان اجرای پروژه‌ها را ممکن می‌کند آغاز می‌شود.

وی افزود که یک راه دیگر اجرای این گزارش، تأمین مالی پروژه‌ها از سوی دولت یا بخش خصوصی است و تأکید کرد که بانک جهانی به این بخش اهتمام دارد و می‌کوشد که ساختار سیاست‌گذاری و تأمین مالی پروژه‌هایی را که به بهبود وضعیت محیط زیست کمک می‌کنند در عراق فراهم کنند.

روحانا تأکید کرد که لازم است در روند اصلاحات، نگاه مقطعی و کوتاه‌مدت به نگاه بلندمدت تبدیل شود که لازمه آن ثبات سیاسی و امنیتی و ایجاد نهادهایی است که بتوانند پروژه‌ها را اجرا و پیگیری کنند و صرف‌نظر از تغییر حکومت‌ها به کار خود ادامه دهند و افزود که برای اجرای پروژه‌های میان‌مدت و بلندمدت نیاز به یک استمرار نسبی وجود دارد.

مسئول برنامه توسعه پایدار بانک جهانی گفت که این بانک حمایت فنی و فکری انجام می‌دهد و در حال بررسی درخواست دولت برای حمایت از پروژه های سرمایه‌گذاری و اصلاحی است.

او گفت که اجرای بسیاری از پروژه‌ها نیازمند ایجاد فضای مناسب برای بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری و دانش و فناوری و اندیشه‌های نو است و افزود که بانک جهانی می‌تواند در استفاده عراق از تجربه‌های مشابه در کشورهای دیگر کمک کند.

در ماه دسامبر گذشته، بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که گزارش آب و هوا و توسعه عراق را با همکاری دولت این کشور در یک میزگرد با حضور نخست وزیر و مقامات و شرکای بین المللی در حضور رسانه ها در بغداد مطرح کرده است.

در این گزارش وضعیت آب‌وهوایی و توسعه خاص عراق مبنای تحلیلی برای رسیدگی به ضرورت های توسعه ای مهم در کشور و رویارویی با چالش های زیست‌محیطی و بررسی هزینه های انتقال به اقتصادی با وابستگی کمتر به کربن و فرصت ها و اصلاحات لازم برای اقتصاد سبز قرار داده شده است.

همچنین بر اولویت بندی سرمایه‌گذاری ها در مسیر رشد اقتصاد سبز و فراگیر به روش‌هایی که نشان دهنده میزان فوریت، هم‌افزایی و مبادلات آنها باشد، سرمایه گذاری در حرکت به سمت اقتصاد سبز در عراق با بسیج سرمایه‌های دولتی و خصوصی، و استفاده راهبردی از ابزارهای تأمین مالی عمومی برای بهره‌مندی از سرمایه گذاری خصوصی تاکید شده است.

فرید بلحاج، معاون بانک جهانی در امور خاورمیانه و شمال آفریقا با بیان اینکه اقدامات اقلیمی در عراق باید همراه با بهبود شرایط نیروی کار، سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی و گفت وگوی جمعی به منظور ایجاد مشاغل بیشتر و بهتر و معیشت پایدارتر در سراسر کشور باشد گفت: عراق با چالش کناره گیری از وابستگی کامل به نفت و تغییر به سمت اقتصاد متنوع تر به رهبری بخش خصوصی و با توانایی ایجاد شغل و سرمایه انسانی، همراه با ایجاد تاب آوری در برابر تغییرات آب و هوایی مواجه است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا