سیاسی

تاکید شمخانی و بن زاید بر همکاری و همگرایی در منطقه

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دیدار با همتای اماراتی خود در ابوظبی بر همکاری و همگرایی در منطقه تاکید کرد.

میدل ایست نیوز: علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دیدار با طحنون بن‌زاید آل‌نهیان، مشاور امنیت ملی امارات گفت: برای برون رفت از چالش های موجود که تداوم آن به نفع هیچ کشوری در منطقه نیست باید همکاری و هم‌گرایی جایگزین خصومت و واگرایی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران، وی افزود: وجود اختلاف و بی اعتمادی میان کشورهای حوزه استراتژیک خلیج فارس مانعی جدی برای توسعه اقتصادی منطقه و خواست دشمنان فرامنطقه ای است.

شمخانی اشاره کرد: با توجه به بسترهای مناسبی که از یکسال قبل برای توسعه روابط ایران و امارات ایجاد شده، این سفر را آغازی معنا دار برای وارد شدن دو کشور به مرحله ای جدید از مناسبات سیاسی،اقتصادی و امنیتی می دانم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران تصریح کرد: باید با گفتگو و تعامل و گسترش همکاری های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی ضمن جلوگیری ایفای نقش غیر سازنده بیگانگان، برای افزایش امنیت، آرامش و رفاه مردم منطقه تلاش نماییم.

وی ادامه داد: همه کشورهای منطقه هم سرنوشت و اعضای یک خانواده بزرگ بوده و اختلافات خانوادگی باید با گفتگو، حسن نیت و مدارا حل و فصل شود تا همه بتوانیم در فرآیندی مبتنی بر مشارکت دسته جمعی، به سمت ایجاد منطقه ای قوی و توسعه یافته حرکت کنیم.

از طرفی دیگر طحنون بن‌زاید مشاور امنیت ملی امارات نیز در این دیدار با ابراز مسرت از سفر بسیار مهم شمخانی به امارات متحده عربی گفت: همکاری و مودت با کشور بزرگ و قدرتمند ایران برای امارات متحده بسیار مهم و مغتنم است.

وی افزود: توسعه روابط گرم و برادرانه میان ابوظبی و تهران در ردیف اولویت‌های امارات متحده عربی است.

بن زاید با تبریک توافق اخیر میان جمهوری‌ اسلامی‌ ایران و عربستان تصریح کرد: این توافق نقش سازنده ای در گسترش صلح، ثبات و امنیت پایدار و بومی در منطقه دارد.

طحنون بن‌زاید با اشاره به سفر خود به تهران بر ضرورت فعال سازی توافقات حاصل شده و همچنین تسریع در فرایند مبادله ظرفیت‌های اقتصادی میان دو کشور در حوزه‌های بانکی، ترانزیتی، انرژی، حمل و نقل، بهداشت و درمان و سرمایه‌گذاری تاکید کرد.

مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی در پایان اظهار امیدواری کرد، سفر شمخانی به ابوظبی به نقطه عطفی در روابط دو کشور تبدیل و به تسریع در ارتقای هر چه بیشتر همکارهای تهران – ابوظبی منجر شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا