
میدل ایست نیوز: رهبر جریان حکمت ملی عراق گفت که سران منطقه درباره ماهیت چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه سوءتفاهم های بزرگی دارند.
به گزارش «الفرات نیوز» سیدعمار الحکیم، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «العراقیه» تأکید کرد که عراق امروز شاهد ثبات امنیتی بی سابقه است و پر بودن خزانه و ثبات سیاسی فرصتی مناسب برای موفقیت پیش روی دولت قرار میدهد.
وی گفت که چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه سنگ آسیاب صحنه سیاسی کشور و دولت است و افزود که اولویتها امروز نه سیاسی که خدماتی است.
الحکیم تأکید کرد که قانون انتخابات موجب اختلال در تعادل نیروهای سیاسی شد و افزود که مرجعیت عالی شیعه نیز بر اهمیت منصفانه بودن قانون انتخابات تأکید کرده بود.
وی افزود که خود نخستین کسی بوده که مفهوم اکثریت ملی و تشکیل ائتلاف فراقومیتی و فرامذهبی را مطرح کرده و تأکید کرد که ثبات سیاسی کلید ثبات امنیتی و اقتصادی در کشور است.
الحکیم گفت که ملاحظات وی درباره طرح مقتدی صدر برای تشکیل دولت به این نکته برمیگشته که در طرح وی طیف بزرگتر جامعه (شیعیان) در ائتلافی که صدر تشکیل داده بود اقلیت بودند و این تعادل سیاسی در کشور را به هم میریخت و افزود که هنوز هم همه نیروها آماده همکاری با جریان صدر به عنوان یک شریک اصلی در صحنه سیاسی هستند.
وی با اشاره به خودداری جریان حکمت ملی از مشارکت در دولت با وجود همه پیشنهادهای مطرح شده گفت که در پروژه ملی قومیتها و مذهبها نادیده گرفته نمیشوند و هر کدام جایگاه خود را حفظ میکنند.
رهبر جریان حکمت ملی عراق افزود که دولت السودانی دولت ائتلاف «ادارة الدوله» است و باید از آن حمایت کرد.
الحکیم افزود که از سران کشورهای منطقه خواسته که اجازه دهند مردم عراق مشکلاتشان را خودشان حل کنند و تأکید کرد که رهبران کشورهای منطقه درباره چارچوب هماهنگی و هویت آن سوءتفاهم بزرگی دارند.
وی تأکید کرد که هرگز خواستار دریافت حمایت رهبران منطقه یا توقف حمایت آنان از کسی نمیشود بلکه در پی توضیح واقعیتهای سیاسی عراق برای آنهاست.
الحکیم افزود که آیتالله العظمی سیستانی قائل به ولایت امت بر امت و نه ولایت فقیه بر امت است و افزود که مرجعیت حاضر به درگیر شدن در صحنه سیاسی کشور نشد.
وی ادامه داد که مرجعیت عالی شیعه برنامه سیاسی خاصی را پیش نمیبرد و در پی تحقق منافع ملت است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق آیتالله العظمی سیستانی در سال 2007 و زمانی که رئیس جمهور وقت مصر درباره میهندوستی شیعیان عراق تردید کرده بود به وی نامهای نوشت و برای وی در این باره توضیح داد.
او گفت که در عقاید شیعیان نیز بر پذیرش هویت ملی در کنار دیگر شرکا تأکید شده است.
الحکیم همچنین تأکید کرد که هیچ یک از نیروهای چارچوب هماهنگی به اصل رابطه با امریکا در کنار حفظ حاکمیت کشور اعتراضی ندارد و افزود که آیتالله العظمی سیستانی و بسیاری از نیروهای سیاسی عراق با اعلام اشغالگری امریکا در عراق پس از سقوط رژیم بعث مخالفت کردند.
او همچنین بر اهمیت مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت که در نخست وزیر عراق عزم لازم برای پیشبردن مسیر مبارزه با فساد را می بیند.