اجتماعی

رواج کم خونی در میان کودکان مصر باستان

نتیجه یک مطالعه جدید که مومیایی های کودکان در موزه های اروپا را تجزیه و تحلیل کرده، حاکی از آن است که کم خونی در میان کودکان مصر باستان رایج بوده است.

میدل ایست نیوز: بر اساس مطالعه جدیدی که مومیایی های کودکان در موزه های اروپا را تجزیه و تحلیل کرده، کم خونی در میان کودکان مصر باستان رایج بوده است.

به گزارش الحره، محققان دریافتند که یک سوم مومیایی ها علائم کم خونی دارند و در یک مورد نیز شواهدی از تالاسمی یافتند.

استفانی پانزر، دیرینه شناس، و همکارانش از آلمان، ایالات متحده و ایتالیا احتمال می دهند که کم خونی احتمالاً در مصر باستان رایج بوده است.

کم خونی در میان مصر باستان ممکن است ناشی از عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب، عفونت های انگلی و اختلالات ژنتیکی باشد که امروزه هنوز هم باعث ایجاد این مشکل می شوند.

این تیم دریافت که از 21 مومیایی نوزاد که در موزه های آلمان، ایتالیا و سوئیس بررسی کردند، 7 مورد علائم کم خونی داشتند.

علاوه بر این، یک کودک دچار عارضه تالاسمی بود؛ یک بیماری ژنتیکی که در آن بدن نمی‌تواند هموگلوبین کافی تولید کند.

این کودک ممکن است به دلیل بسیاری از علائم تالاسمی، که می تواند شامل کم خونی باشد، در عرض 1.5 سال از تولد فوت کرده باشد.

تالاسمی یک اختلال خونی ژنتیکی است که به گفته وب سایت مایو کلینیک منجر به کاهش هموگلوبین در بدن نسبت به حالت عادی می شود.

تالاسمی به دلیل جهش در DNA سلول‌های مسئول تولید هموگلوبین، ماده‌ای در گلبول‌های قرمز خون که مسئول حمل اکسیژن در سراسر بدن است، رخ می‌دهد.

طبق گفته کلینیک مایو، جهش های مرتبط با تالاسمی از والدین به فرزندان منتقل می شود.

کودکان مومیایی شده که در زمان مرگ، عمر آنها بین 1 تا 14 سال تخمین زده می‌شد، در دوره‌های مختلفی زندگی می کردند.

منبع
الحرة

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا