اقتصادیخبر اولسیاسی

کاهش میزان فقر در عراق بر اساس آمارهای دولتی

آمارها و شاخص های دولتی عراق حاکی از کاهش میزان فقر در کشور است، هرچند بسیاری از کارشناسان این آمار را منطبق بر واقعیت نمی‌دانند.

میدل ایست نیوز: وزارت برنامه ریزی عراق از کاهش میزان فقر در کشور به 22 درصد خبر داد؛ این در حالی است که میزان فقر در عراق در سال گذشته 25 درصد از کل ساکنان عراق بود.

به گزارش العربی الجدید، عبدالزهره الهنداوی، سخنگوی وزارت برنامه ریزی عراق گفت که برآوردها درخصوص فقر حاکی از آن است که میزان آن در کشور کاهش یافته است و این کاهش را شاخص های ما نشان می دهد.

وی تاکید کرد که میزان افراد نزدیک به خط فقر نیز در حال کاهش است. به گفته او این میزان در سال های 2007 و 2009، 7 درصد از جمعیت کل عراق بود و در سال 2014 به 6 درصد و در سال های 2017 و 2018 به 5 درصد رسید.

مقامات وزارت برنامه ریزی عراق، کاهش جزئی نرخ فقر در عراق را به دلیل برنامه های دولت عراق و باز گذاشتن دست وزارت کار و امور اجتماعی برای افزایش کمک های مالی به نیازمندان علاوه بر استخدام بیش از 800 هزار نفر در موقعیت های شغلی جدید می دانند و تأکید می کنند که نرخ بیکاری در پی عدم اهتمام دولت به بخش خصوصی افزایش یافته است.

یک مقام در وزارت کار عراق گفت که میزان بیکاری در عراق از کنترل خارج شده است و دلیل آن افزایش فارغ التحصیل شدن هزاران جوان در سال و افزایش رشد سریع جمعیت در کشور است.

پیش از این وزارت برنامه ریزی عراق گزارش داده بود که میزان بیکاری در میان جوانان 18 الی 30 ساله از 20 درصد فراتر رفته است.

محمد الصیهود، نماینده پارلمان عراق اشاره کرد که دولت کنونی در حال حل بحران فقر و بیکاری با امکانات موجود است، فرصت های سرمایه گذاری وجود دارد که دولت به دنبال ایجاد آن در استان ها است.

وی اشاره کرد که دولت اقداماتی را طی ماه های گذشته از جمله افزایش شمار دریافت کنندگان حمایت اجتماعی، استخدام بازنشستگان و استخدام افراد جدید اتخاذ کرده است.

از طرفی دیگر علی الشمری، کارشناس امور اقتصادی گفت که اکثر بررسی ها و آمارهایی که دولت عراق درباره آن صحبت می کند، دقیق نیست، زیرا وضعیت در حقیقت فاجعه بارتر است و نسبت بیکاری در حدود 40 درصد است.

پرونده بیکاران در عراق، یکی از بارزترین پرونده هایی است که به ویژه طی سال های اخیر بحرانی شده است.

بیشترین بیکاران در عراق فارغ التحصیلان دانشگاهی دارای تحصیلات تکمیلی هستند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا