میدل ایست نیوز: وزارت محیط زیست عراق از اختصاص مبالغ مالی برای پاکسازی کامل استان های عراق از مین و آثار جنگی خبر داد.
به گزارش العربی الجدید، طی ماه های گذشته حوادث انفجار مین در استان های مختلف عراق رخ داد که منجر به کشته و زخمی شدن شماری از جوانان و کودکان شد.
انفجار بقایای جنگی و مین، وزارت محیط زیست عراق را بر آن داشت تا طرح ملی گسترده ای برای رهایی از مشکل مین و مواد منفجره باقیمانده از جنگ ها و بحران های امنیتی وضع کند.
کامیران علی، معاون وزارت محیط زیست عراق گفت که نشستی در اداره پشتیبانی نظامی با هماهنگی با وزارتخانه های مرتبط و سازمان های بین المللی و شرکت های نفتی در مناطق جنوبی و سایر مناطق عراق برای ایجاد طرحی در آینده برای از میان برداشتن مین ها برگزار شد.
وی تصریح کرد که این نشست اهمیت بسزایی داشته زیرا طرحی جدید برای سال های آتی برای از بین بردن مین ها در آن وضع شده است.
این مسئول عراقی تاکید کرد که عراق در سال 2028 خالی از هرگونه مین خواهد بود و اشاره کرد که اداره امور مین با هماهنگی با طرف های ذیربط برای رسیدن به این هدف تلاش می کند همانطور که به حمایت بین المللی از عراق و تخصیص مبالغ مالی در بودجه 2023 برای از میان برداشتن مین نیاز است.
علی تاکید کرد بیشترین استان های درگیر مین بصره، میسان، دیالی، المثنی و کربلا هستند و در مناطق آزاد شده از دست داعش نیز تنها بمب وجود دارد که تیم های مهندسی نظامی به از میان بردن آنها اقدام خواهند کرد.
وی افزود که مساحت قابل توجهی از مناطق آزاد شده از دست داعش را پاکسازی کردیم که منجر به بازگشت آوارگان و خدمات به آنها در استان های نینوا، الانبار و صلاح الدین شد.
1200 کیلومتر از مرز عراق و ایران آلوده به مین و بمب است و 90 منطقه آلوده رادیولوژیک در جنوب کشور در پی حمله ائتلاف بین المللی در سال 2003 علاوه بر بقایای بجا مانده از داعش در استان های تحت کنترل این گروه تروریستی وجود دارد.
عراق از آلوده ترین کشورها از نظر مین و بمب است که دلیل آن جنگ ایران و عراق و حمله گروه تروریستی داعش است.