عراق به دنبال احیای حاکمیت خود بر گذرگاههای آبی مورد اختلاف با کویت
وزارت حمل و نقل عراق خواستار اعتراض به مصوبه شماره 833 شورای امنیت درخصوص خور عبدالله و سایر گذرگاه های آبی مورد اختلاف با کویت شده است.
میدل ایست نیوز: وزارت حمل و نقل عراق از طریق کانال های دیپلماتیک برای احیای حقوق حاکمیتی عراق در حوزه دریایی با طرف های بین المللی ذیربط مکاتبه کرد.
رزاق محیبس السعداوی، وزیر حمل و نقل عراق بر اتخاذ اقدامات مختلف برای حفظ مرزهای آبی عراق و احیای حاکمیت آن بر کانال آبی در خور عبدالله و گذرگاه های دریایی در خور الخفجه و خور العمیه تاکید کرد.
السعداوی گفت در زمانی که عراق به دنبال این است که محوری برای حمل و نقل بین المللی از طریق بنادر خود باشد و هزینه های هنگفتی در زیرساخت های بنادر و بخش حمل و نقل دریایی سرمایه گذاری کند، می بینیم که گذرگاه های استراتژیک در خور عبدالله، خور الخفجه و خور العمیه در حال تهدید و تجاوز مستمر از سوی کشورهای همجوار منطقه هستند.
وی افزود که وزارت حمل و نقل عراق با وزارت خارجه عراق برای تکمیل اقدامات ارسال نقشه دریایی عراق به هیئت دولت برای تصویب مکاتبه کرده است.
السعداوی گفت که این وزارتخانه نامه ای به اداره حقوقی وزارت خارجه ارسال کرده و خواستار اعتراض به مصوبه شماره 833 شورای امنیت در سال 1993 مرتبط با خور عبدالله شده است زیرا عراق در آن زیان دیده و از ساحل خود و حق تاریخی اش در کانال آبی خور عبدالله محروم شده است.
وزیر حمل و نقل عراق با اشاره به اینکه این مصوبه از سوی دولت پیش از 2003 الزام آور بوده و به رسمیت شناخته شده بود، گفت که این توافق اشتباه تاریخی بزرگی بود.
وی گفت که در حالی که مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی بین عراق و کویت در جریان است، کویت اقدام به تقویت موضع خود با اسناد و مدارک در سازمان ملل کرده است و طی فرمانی در سال 2014 حاکمیت کامل خود بر خور عبدالله و بخشی از منطقه اقتصادی خالص عراق را اعلام کرده است و حداقل جزر را به عنوان نقاط پایه برای آب های سرزمینی خود تعیین کرده است.
السعداوی توضیح داد که این مناطق در منطقه ای بین ساحل عراق و ساحل جزیره بوبیان واقع شده و عراق براساس ماده 13 کنوانسیون سازمان ملل برای حقوق دریاها در سال 1982 حق حاکمیتی بر آن دارد.
وی گفت که از همین رو، وزارت حمل و نقل عراق خواستار اعتراض به مصوبه شماره 833 شورای امنیت شده است.