خبر اولسیاسیمقالات

ناکامی نیروهای سیاسی سکولار عراق در تشکیل ائتلاف انتخاباتی یکپارچه

تشدید اختلافات سیاسی باعث شد که نیروهای سکولار عراق در تشکیل ائتلافی مشترک برای مشارکت در انتخابات شوراهای استانداری عراق ناکام بمانند.

میدل ایست نیوز: تشدید اختلافات سیاسی باعث شد که نیروهای سکولار عراق در تشکیل ائتلافی مشترک برای مشارکت در انتخابات شوراهای استانداری عراق ناکام بمانند.

به گزارش «العربی الجدید»، در هفته‌های اخیر اختلافات میان نیروهای مدنی یا سکولار عراقی آشکارتر شد و این احزاب با وجود اهداف واحد و شعارهای مشابه درباره تغییر و اصلاحات و مبارزه با فساد و ایجاد دولت نهادها ائتلاف‌های متعددی را تشکیل دادند.

همچنین ائتلاف‌ها و پیمان‌هایی که برای انتخابات 2020 تشکیل شده بود هم از هم گسیخت، از جمله پیمان «برای ملت» که نتیجه ائتلاف جنبش «امتداد» به ریاست علاء الرکابی و «الجیل الجدید» به ریاست سروه عبدالواحد بود.

بدین ترتیب، ائتلاف‌های تازه‌ای میان نیروهای سیاسی سکولار عراق تشکیل شده است: «البیت العراقی» و «وطن» و «الوطنیه» به ریاست ایاد علاوی با یکدیگر ائتلاف کرده‌اند، و در برابر آنها حزب کمونیست عراق و «جنبش ملی مدنی» و «البیت الوطنی» و چند حزب کوچک دیگر که برآمده از انتخابات 2019 هستند با یکدیگر ائتلاف کردند.

جنبش «الجیل الجدید» هم اخیرا پایان پیمان خود با جنبش «امتداد» را اعلام کرده است؛ اقدامی که به گفته ناظران ضربه‌ای سخت بر تلاش‌ها برای تشکیل یک جنبش سکولار متحد در عراق است.

«هادی السلامی» نماینده مستقل مجلس عراق، در این باره می‌گوید که متحد شدن نیروهای سیاسی سکولار در یک پیمان سیاسی موجب امیدواری به جنبش‌های سکولار و معترضان و فعالان سیاسی و احزاب غیر سنتی می‌شد اما اختلاف دیدگاه‌ها مانع از تحقق این هدف شد.

به گفته وی اکثر نیروهای سیاسی سکولار جدید یا سنتی در انتخابات پیش رو مشارکت خواهند کرد هرچند هنوز برخی گروه‌ها درباره اصل مشارکت در انتخابات تردید دارند و شماری نیز آن را تحریم کرده‌اند.

وی می‌افزاید که گروه‌های سیاسی سکولار آماده جذب هر داوطلبی به خود هستند و پایبندی‌های دینی و فرقه‌ای ندارند و این باعث شده که ائتلاف و پیمان آنها نیاز به مذاکره و زمان داشته باشد و افزود که البته این نیروها هدف مشترکی دارند که آن هم «اصلاح نظام سیاسی و مبارزه با فساد و برخورد با قاتلان تظاهرات‌کنندگان» است.

السلامی ادامه می‌دهد که همچنان احتمال ائتلاف این نیروها تا پیش از انتخابات در 18 دسامبر آینده وجود دارد.

«محمود النجار»  فعال سیاسی و رئیس مرکز «رؤیة بغداد»، در این باره تأکید می‌کند که جریان‌های سکولار با مشکلات متعددی مواجه‌اند که شامل نداشتن رویکرد سیاسی مشخص و نبود گفتمان یکپارچه و ضعف رسانه‌ای است و می‌افزاید که با وجود این مشکلات، این نیروها همچنان برای رسیدن به یک دیدگاه سیاسی مشترک ملی در تلاش هستند.

به نظر النجار، این جریان‌ها بخت چندانی برای موفقیت در انتخابات پیش رو در رقابت با گروه‌های سیاسی سنتی و بزرگ ندارند چون احزاب باسابقه هواداران و رأی ثابتی دارند.

وی می‌افزاید که با وجود همه مشکلات، صرف مشارکت جریان‌های سکولار در انتخابات فرصت بزرگی برای بهبود عملکرد سیاسی و کسب تجربه و تقویت این گروه‌ها و تبدیل حرف به عمل و ایده‌های جدید و افزایش آگاهی سیاسی مردم است.

انتخابات شوراهای استانداری عراق در 18 دسامبر برگزار می‌شود. این انتخابات آخرین بار در سال 2013 برگزار شده بود. پس از آن در پی اعتراضات گسترده این شوراها برچیده شد اما دادگاه فدرال عراق الغای این شوراها را غیر قانونی دانست.

بر اساس قانون اساسی عراق، شوراهای استانی اختیار انتخاب استاندار و مقامات اجرایی استان و تصویب پروژه‌های عمرانی و تقسیم مبالغ بودجه را دارند.

تازه‌ترین آمار کمیساریای عالی مستقل انتخابات نشان می‌دهد که 294 حزب و 31 ائتلاف سیاسی برای رقابت در انتخابات استانداری‌ها ثبت نام کرده‌اند.

روز جمعه نیروهای چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه، چتر جامع نیروهای سیاسی شیعه در عراق، اعلام کرد که اعضای این گروه در انتخابات پیش رو با چند لیست انتخاباتی شرکت می‌کنند و بعد از انتخابات پیمان واحدی را تشکیل می‌دهند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا