اجتماعیاقتصادیخبر اول

هشدار یونیسف درباره عواقب کم آبی در عراق

یونیسف هشدار داد که تشدید کم آبی و آلودگی آن عواقب وخامت باری را برای خانواده های عراقی، اقتصاد و اکوسیستم به همراه خواهد داشت.

میدل ایست نیوز: یونیسف هشدار داد که تشدید کم آبی و آلودگی آن عواقب وخامت باری را برای خانواده های عراقی، اقتصاد و اکوسیستم به همراه خواهد داشت.

به گزارش الصباح، این سازمان اعلام کرد که ناکامی در کاهش خطرات کم آبی می تواند در افزایش فقر و عدم امنیت غذایی و بیکاری نقش داشته باشد و در نهایت به مشکلاتی در سطح گسترده در منطقه منجر شود.

یونیسف خواستار پذیرش اولویت دولت در مدیریت منابع آبی و فرصتی برای اصلاحات در عراق شد.

سازمان یونیسف بیان کرد که همانند عراق، ترکیه، ایران و سوریه از کشورهای دارای تنش آبی بالا هستند و انتظار می رود چالش های مرتبط با مدیریت آب های فرامرزی با افزایش تقاضای منابع آبی ادامه داشته باشد.

یونیسف افزود که مهم است عراق منابع آبی موجود از جمله آب های زیرزمینی، رودها و آب باران را به صورت کارآمدتر و موثرتر  مدیریت کند.

سازمان یونیسف اشاره کرد که عراق به تخصیص اموال کافی برای پژوهش، نوآوری و فناوری های فعال برای مدیریت یکپارچه منابع آبی نیاز دارد.

هفته گذشته، «عون ذیاب» وزیر منابع آبی عراق، در کنفرانس ملی مدیریت منابع آبی، تأکید کرد که عراق برای چهارمین سال پیاپی شاهد کم‌آبی است و علت آن سیاست‌های کشورهای مصب در کنار تغییرات اقلیمی است.

وی گفت که وزارت منابع آبی عراق در حال تنظیم طرحی برای جا انداختن مفهوم اداره منابع آبی با همکاری همه دستگاه‌ها برای تضمین دستیابی همگان به سهم آبی‌شان به‌خصوص در استان‌های جنوبی است.

وی افزود که در دوره سوم کنفرانس بین‌المللی بغداد درباره آب، توافقاتی با کشورهای همسایه به دست آمد که به موجب آن توافقات، عراق در پی تعیین حق‌آبه ثابت خود از آب‌های مشترک با کشورهای همسایه است.

از سوی دیگر، بنکین ریکانی وزیر سازندگی و مسکن و شهرسازی عراق در این کنفرانس از تلاش وزارتخانه‌اش برای تنظیم سند راهبردی کاهش هدررفت آب شرب خبر داد و گفت که میزان هدررفت آب در عراق حدود 60 درصد است.

او علت اصلی این میزان از هدررفتن آب را کهنه بودن شبکه آب و فاضلاب و دستبرد شهروندان و به خصوص کشاورزان به منابع آبی دانست.

منبع
الصباح

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا