اقتصادی

عراق: از همه پروژه‌های گذرگاهی در کشورهای همسایه استقبال می‌کنیم

سخنگوی دولت عراق گفت که پروژه جاده توسعه کم هزینه و زودرس است و برای همه کشورهای منطقه سود خالص خواهد بود.

میدل ایست نیوز: باسم العوادی، سخنگوی دولت عراق گفت که پروژه جاده توسعه کم هزینه و زودرس است و برای همه کشورهای منطقه سود خالص خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع) العوادی روز دوشنبه در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی X نوشت: عراق از تمامی طرح های گذرگاه های بین المللی و عبوری از کشورهای همسایه استقبال می کند.

وی افزود: پروژه های شمال به جنوب که از ایران می گذرد و کریدور بزرگ که از عربستان و اردن عبور می کند و پروژه کمربند – جاده که از ایران و ترکیه می گذرد، ارتباط و اهمیت اقتصادی منطقه ما را ارتقا می بخشد.

العوادی ادامه داد: باور داریم که پروژه جاده توسعه طرحی اصلی است که با همه این پروژه ها هم افزایی دارد.

وی اظهار داشت: پروژه جاده توسعه کم هزینه و زودرس است و منافع اقتصادی ناب برای تمامی کشورهای منطقه دارد.

صبح امروز، وزارت حمل و نقل عراق پس از پایان مطالعه و بررسی امکان سنجی اقتصادی مربوط به اجرای پروژه جاده توسعه و آماده سازی طرح های حذف موانع در استان های میزبان این پروژه، گام هایی عملی در راستای اجرای پروژه جاده توسعه برداشته است.

میثم الصافی، مدیر دفتر رسانه ای وزارت حمل و نقل عراق گفت که این وزارتخانه در دوره گذشته تهیه طرح ها و اجزای اصلی برای اجرای جاده توسعه، که با هدف تقویت زیرساخت و توسعه بخش حمل و نقل کشور است را آغاز کرده است.

وی افزود: این امر پس از مطالعه و فایده سنجی و اقدام کارشناسان به تهیه طرح های ویژه و رفع موانع و تعارضات با هماهنگی بخش های محلی صورت گرفت.

الصافی خاطرنشان کرد که این پروژه جزء استراتژی دولت مرکزی عراق برای ارتقای رشد اقتصادی و بهبهود زیرساخت ها در کشور است.

وی ادامه داد: هماهنگی و همکاری با بسیاری از کشورهای منطقه و همسایه مثل ترکیه (که حمایت کامل خود از این پروژه را ابراز کرد) و عربستان (که هیئتی برای بررسی جزئیات پروژه به بغداد خواهد فرستاد) وجود دارد؛ زیرا این دو کشور دارای شبکه حمل و نقلی یکپارچه و در نزدیکی مرزهای عراق هستند و امکان اتصال آن به شبکه حمل و نقل داخلی وجود دارد.

این مقام عراقی تصریح کرد که بخش حمل و نقل یکی از مهم ترین ابزار های رشد اقتصادی است و جاده توسعه افزوده ای ویژه برای تمامی کشورهای منطقه و شاخصی برای افزایش تبادل تجاری و حوزه گردشگری است.

پیش از این، یونس خالد، مدیرکل شرکت کل راه آهن عراق، گفت که پروژه راهبردی جاده توسعه، پروژه مکمل بندر بزرگ فاو است و بزرگترین پروژه در سطح عراق به شمار می رود که شامل خط راه آهن دوگانه و جاده ای است که با آخرین فناوری ها احداث می شود.

به گفته خالد این پروژه به طول 1200 کیلومتر از بندر فاو آغاز و به مرز عراق و ترکیه در منطقه فیشخابور ختم می شود.

وی بیان کرد که خط آهن این پروژه از ده استان عراق عبور می کند.

خالد توضیح داد که این خط دوطرفه است و قطارهای آن با انرژی برق کار می کند و با تازه ترین فناوری ها طراحی شده است و همه ابزارهای ایمنی و وسایل ارتباطی نوین در آن وجود دارد.

وی اشاره کرد که این پروژه در سال 2028 به بهره برداری می رسد و گذرگاه مهمی از عراق به بازارهای اروپا خواهد بود.

خالد اظهار داشت که این پروژه در سه مرحله خواهد بود که در مرحله نخست در سال 2028، خط آهن و بزرگراه آماده بهره برداری می شود.

مدیرکل شرکت کل راه آهن عراق تصریح کرد که ظرفیت پیش بینی شده برای این پروژه در مرحله نخست به 3.5 میلیون کانتینر در سال و 22 میلیون کالا علاوه بر خدمت رسانی به حدود 15 میلیون مسافر در سال می رسد.

وی درباره درآمدهای این پروژه گفت که حجم پیش بینی شده برای درآمدها از کالاها حدود 4 میلیارد دلار و از مسافران نزدیک به 850 میلیون دلار در سال است.

خالد توضیح داد که پروژه راه آهن 10.5 میلیارد دلار و پروژه بزرگراه 6.5 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت که در مجموع نزدیک به 17 میلیارد دلار هزینه کل پروژه می شود.

منبع
واع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا