خبر اولسیاسی

تأکید سران سیاسی عراق بر اجتناب از سیاست‌های رژیم بعث در تعامل با همسایگان

سران ائتلاف ادارة الدوله بر اجتناب از پیش گرفتن سیاست‌های رژیم بعث در تعامل با همسایگان و ضرورت حل و فصل اختلافات درباره مرزهای آبی با کویت از طریق مذاکره تأکید کردند.

میدل ایست نیوز: سران ائتلاف ادارة الدوله بر اجتناب از پیش گرفتن سیاست‌های رژیم بعث در تعامل با همسایگان و ضرورت حل و فصل اختلافات درباره مرزهای آبی با کویت از طریق مذاکره تأکید کردند.

بر اساس بیانیه رسمی دفتر نخست‌وزیر عراق، نشست دوره‌ای ائتلاف ادارة الدوله (فراکسیون اکثریت مجلس) به میزبانی محمد شیاع السودانی برگزار شد و مسائل مهم مربوط به اوضاع سیاسی و اقتصادی و خدماتی عراق را بررسی کرد.

بر اساس این بیانیه، السودانی در این جلسه گزارشی از جزئیات سفر خود به نیویورک و روابط خارجی عراق در سطح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ارائه کرد.

این بیانیه افزوده: در این جلسه رابطه عراق و کویت در سایه موضوع مرزهای آبی دو کشور که نتیجه سیاست‌های رژیم گذشته بود بررسی شد و حاضران تأکید کردند که نظام سیاسی عراق بر پایه تفکیک قوا بنا شده و در عین حال روش‌هایی که رژیم سابق در تعامل با همسایگان و در روابط خارجی پیش گرفته بود و هزینه‌های سنگینی بر دوش عراق نهاد غیر قابل قبول است.

در این راستا حاضران بر سه موضوع توافق کردند که اولین آنها احترام عراق به حاکمیت و یکپارچگی کویت و پایبندی عراق به توافقات دوجانبه با کشورها و قطع‌نامه‌های شورای امنیت از جمله قطع‌نامه 833 در تاریخ 27 مه 1993 که رئیس رژیم بعث نیز آن را امضا کرد است.

حاضران همچنین درباره حل همه اختلافات از روش‌های مسالمت‌آمیز و خودداری از هرگونه خشونت در روابط با همسایگان و غیر همسایگان و استفاده از مذاکره و گفت‌وگو برای حل مسائل به دور از اظهارات تنش‌زا اتفاق نظر داشتند.

همچنین سران ائتلاف ادارة الدوله بر ادامه مذاکرات عراق و کویت برای حل و فصل اختلافات و حفظ منافع مشروع طرفین تأکید کردند.

دادگاه عالی فدرال عراق 4 سپتامبر، قانون توافقنامه تنظیم ناوبری دریایی در خور عبدالله میان بغداد و کویت را که پارلمان عراق در 2013 تصویب کرده بود، غیر قانونی اعلام کرد.

توافق خور عبدالله توافق نامه ای بین المللی متعلق به منطقه ای مرزی بین عراق و کویت است که در سال 2012 میان دو کشور به امضا رسید و هدف از آن همکاری در ناوبری دریایی و حفظ محیط دریایی در گذرگاه خور عبدالله است.

مساله مورد اختلاف بین دو کشور به منطقه کوچکی به نام «فیشت العیج» در نزدیکی مرزهای آبی بین دو کشور بر می گردد که کویت آن را بخشی از آب های منطقه ای خود می داند اما عراق بر این اعتقاد است که توافقی نشده که این منطقه متعلق به کدام کشور است.

بحران زمانی آغاز شد که کویت اقدام به ساخت بندر بزرگ المبارک کرد که این امر با مخالفت عراقی ها روبه رو شد و آن را کاهش بخش بزرگی از آب های منطقه ای خود عنوان کردند.

کارشناسان عراقی معتقدند که ساخت این بندر منجر به تنگ شدن تنها گذرگاه آبی عراق می شود چرا که در آن صورت کویت 500 کیلومتر ساحل خواهد داشت اما سهم عراق فقط 50 کیلومتر است و این به آن معناست که کشتی هایی که بخواهند وارد بنادر عراق شوند نیاز به اجازه ورود از کویت برای ورود به خور عبدالله خواهند داشت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا