میدل ایست نیوز: عبداللطیف رشید، رئیس جمهور عراق در واتیکان، با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان دیدار کرد.
براساس بیانیه ریاست جمهوری عراق، وی گفت که عراقی ها با محبت و افتخار سفر شما به عراق را به یاد می آورند؛ سفری که مفاهیم همزیستی مسالمت آمیز و عمق پیوندهای میان ادیان در عراق و خارج از آن را مجسم کرد.
رشید افزود که عراق گام بزرگی در زمینه تحکیم ثبات امنیتی و سیاسی برداشته است و اولویت امروز این است که به ارائه خدمات و بهبود وضعیت معیشتی شهروندان، بهبود زیرساخت ها و اقتصادی برای تحقق توسعه فراگیر بپردازد.
رئیس جمهور عراق اشاره کرد که خاورمیانه به تثبیت پایه های برادری و پیوندهای بلند انسانی نیاز دارد.
وی بر اهمیت تلاش های یکپارچه برای تقویت اصول گفت وگو، همکاری و اقدام مشترک میان ملت ها تاکید کرد و گفت که دعاها و مناجات ها و پیام های علنی واتیکان تاثیر معنوی در روی آوردن به آرامش، گفت وگو و تحکیم تفاهم دارد.
رئیس جمهور عراق تاکید کرد که عراق به تقویت دموکراسی، تکثر گرایی و احترام به حقوق و آزادی ها اهتمام دارد و اشاره کرد که رابطه میان دولت فدرال عراق و دولت اقلیم کردستان خوب است و اراده ای میان دو طرف برای حل مشکلات و اختلافات براساس قانون و قانون اساسی وجود دارد.
رشید به اوضاع مسیحیان عراق پرداخت و گفت که آنها یک طیف اساسی در پیشرفت و رشد و شکوفایی عراق هستند و اهتمامی از سوی دولت برای بازگرداندن آوارگان مسیحی، ایزدی ها و سایر طیف های جامعه به مناطق اصلی زندگیشان و تعیین تکلیف این پرونده انسانی از طریق تامین نیازهای زندگی با کرامت و حفظ حضور مسیحیان و حمایت از تنوع وجود دارد.
وی اشاره کرد که درهای ریاست جمهوری به روی همه مسیحیان برای بررسی مطالبات و مسائل آنها در راستای حفظ معیشت و ثبات آنها گشوده است.
رئیس جمهور عراق بیان کرد که عراق روابط خوبی با کشورهای همسایه و جهان مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک دارد.
وی ضمن اشاره به اوضاع فلسطین و غزه، اشاره کرد که عراق به شدت تعرضات و حملات پی در پی به فلسطینیان را محکوم کرد و از جامعه بین المللی خواست تلاش بیشتری برای توقف جنگ و حفاظت از غیرنظامیان و ورود کمک های بشردوستانه به غزه داشته باشد.
از طرفی دیگر پاپ فرانسیس ضمن استقبال از سفر رشید، بر حمایت واتیکان از تلاش های عراق در تقویت پیوندهای میان ادیان و طیف های جامعه تاکید کرد.
وی به نقش مسیحیان در تقویت همزیستی و همراهی و فداکاری آنها برای عراقی شکوفا، پیشرفته و پایبندی آنها به هویت ملی اشاره کرد.
پاپ فرانسیس بر اهمیت تقویت فرصت های صلح در جهان با توجه به اینکه جنگ به معنای شکست است، تمرکز کرد.