میدل ایست نیوز: طبق داده های سازمان آمار مصر، ارقام صادرات و واردات مصر به علت کمبود ارز در این کشور کاهش داشته؛ به طوری که صادرات مصر 22 درصد و واردات نیز 21 درصد در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
به گزارش «العربی الجدید» صادرات مصر در 9 ماهه نخست سال جاری به حدود 30.8 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 8.6 میلیارد دلار کاهش داشته است.
همچنین مصر در این مدت 58.5 میلیارد دلار واردات داشته که نسبت به 9 ماهه سال گذشته 15.5 میلیارد دلار کاهش یافته است.
گفتنی است مصر از ابتدای سال 2022 و همزمان با خروج بیش از 20 میلیارد دلار از سرمایه گذاری ها در بازارش، به دنبال تقویت صادرات و کاهش واردات برای جبران کمبود ارز در کشور بوده است.
جنگ روسیه و اوکراین در اواخر فوریه سال گذشته موجب افزایش نرخ مواد غذایی وارداتی مصر شد.
ماه گذشته، روزنامه مصری «البورصه» به نقل از منابع آگاه خبر داد که مصر تلاشهایی را برای دریافت 5 میلیارد دلار از عربستان و امارات در قالب سپرده در بانک مرکزی مصر آغاز کرده است.
این در حالی است که دولت مصر همزمان در حال مذاکره با صندوق بینالمللی پول برای دریافت 700 میلیون دلار از مجموع درخواست وام 3 میلیارد دلاری خود است.
بر اساس این گزارش، مصر با عربستان و امارات درباره تمدید سپردههای موجودشان در بانک مرکزی مصر نیز که در سال آینده به پایان میرسد توافق کرده است.
حجم سپردههای کشورهای عربی در بانک مرکزی مصر 29.9 میلیارد دلار است که 15 میلیارد آن سپردههای بلندمدت متعلق به کشورهای شورای همکاری و و 14.9 میلیارد دلار سپردههای کوتاهمدت همین کشورها و لیبی است.
حجم سپردههای امارات در بانک مرکزی مصر 10.7 میلیارد دلار و حجم سپردههای عربستان 10.3 میلیارد دلار و حجم سپردههای قطر 4 میلیارد دلار، و حجم سپردههای لیبی 900 میلیون دلار است.
مصر بیش از 9 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را در ماه های نخستین جنگ روسیه و اوکراین (فوریه 2022) به علت خروج بخشی از سرمایه گذاری ها از کشور و افزایش هزینه واردات، از دست داد.
دولت مصر در سال جاری اقدام به اجرای طرحی برای فروش دارایی های خود به بخش خصوصی در کنار تلاش هایش در جهت تامین ارز کرده است.