حماس و جهاد اسلامی مخالفت با ابتکار مصر را تکذیب کردند
حماس و جهاد اسلامی خبر «رویترز» درباره مخالفت گروه های مقاومت فلسطینی با ابتکار مصر برای پایان جنگ در نوار غزه را تکذیب کردند.
میدل ایست نیوز: عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی حماس گفت: جنبش حماس از خبر منتشر شده توسط رویترز که به نقل از منابع امنیتی اعلام کرد اطلاعی ندارد و بار دیگر تاکید می کنیم که مذاکراتی جز برای توقف کامل تجاوزات انجام نمی دهیم.
به گزارش «الخلیج آنلاین»، وی در اظهاراتی که توسط کانال رسمی حماس در تلگرام منتشر شد، افزود: رهبری جنبش حماس با تمام توان به دنبال توقف کامل و نه موقت تجاوزات و کشتارها علیه مردم فلسطین است، مردم ما توقف تجاوزات را می خواهند و منتظر آتش بس موقت یا وقفه کوتاه مدت که به دنبالش تجاوز و تروریسم باشد، نیستند.
محمد الهندی، معاون دبیرکل جهاد اسلامی نیز در گفت و گو با الجزیره گفت: درباره آنچه خبرگزاری رویترز پیرامون مخالفت حماس و جهاد با ابتکار مصر منتشر کرده اطلاعی نداریم.
گفتنی است رویترز به نقل از منابع امنیتی مصری اعلام کرده بود که حماس وجهاد از واگذاری قدرت در نوار غزه در ازای آتش بس دائمی در این منطقه خودداری کردند.
همچنین دو مقام مصری به رویترز گفتند: حماس و جهاد اسلامی که در حال انجام مذاکراتی جداگانه با میانجی های مصری هستد، ارائه هرگونه امتیاز به جز آزادی اسیران بیشتر را رد کردند.
این در حالی است که سازمان آزادیبخش فلسطین مخالفت خود با طرح پیشنهادی مصر شامل آتش بس 3 مرحله ای در غزه را اعلام کرده است.
کمیته اجرایی این سازمان روز گذشته به ریاست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله نشستی برگزار کرد.
حاضران در این نشست مخالفت خود با این طرح را به دلیل آسیب به منافع عالی ملت فلسطین و حقوق ملی ثابت آن و پایبندی به چشم انداز سیاسی فراگیر که بر موضع ثابت فلسطین تاکید می کند، اعلام کردند.
پیشنهاد مصر در مرحله نخست شامل آغاز آتش بس موقت بشردوستانه به مدت دو هفته و قابل تمدید برای دو یا سه هفته دیگر است که طی آن حماس 40 اسیر اسرائیلی از میان کودکان و زنان و مردان سالخورده به خصوص بیماران را آزاد کند.
در مقابل نیز اسرائیل 130 اسیر فلسطینی از همان گروه های مذکور آزاد می کند و حملات متوقف خواهد شد و تانک ها عقب نشینی می کنند و کمک های غذایی و پزشکی و سوخت و گاز مورد استفاده در پخت و پز وارد غزه می شود.
مرحله دوم این طرح نیز، گفت وگوی ملی فلسطین با میانجیگری مصر و با هدف پایان اختلافات علاوه بر تشکیل دولت تکنوکرات است که مسئولیت نظارت بر کمک های بشردوستانه، پرونده بازسازی غزه و آماده سازی مقدمات برای انتخابات عمومی و ریاست جمهوری را برعهده می گیرد.
مرحله سوم طرح مصر نیز شامل آتش بس کلی و فراگیر و تبادل کامل اسرا است.