میدل ایست نیوز: عربستان سعودی با هدف جذب بیشتر شرکتهای بینالمللی، از روز شنبه اجرای معافیت از مالیات بر درآمد را برای شرکتهای منطقهای به مدت 30 سال آغاز کرد. این تصمیم بخشی از برنامه این کشور برای متنوع کردن منابع اقتصادی است.
به گزارش «الجزیره» عربستان قرار است به مقر منطقه ای شرکت های خارجی در کشور مشوق هایی اعطا کند که شامل معافیت 30 ساله از مالیات بر درآمد و کسر مالیات پرداخت های دفتر مرکزی منطقه ای به افراد غیر مقیم است.
روزنامه رسمی عربستان (ام القری) اعلام کرد که دفاتر منطقه ای که استانداردهای مورد تأیید مقامات ذی ربط را رعایت کنند، از تاریخ اخذ دفتر مرکزی منطقه ای، معافیت مالیات بر درآمد برای مدت 30 سال، قابل تمدید، دریافت می کنند.
این روزنامه افزود: دفتر منطقه ای از پرداخت مالیات پرداختی مربوط به افراد غیر مقیم که شامل تقسیم سود، پرداخت به اشخاص مرتبط و پرداخت به افراد غیرمرتبط در ازای خدمات لازم برای فعالیت شرکت یا دفتر است، معاف هستند.
در فوریه 2021، عربستان برنامههای خود را برای توقف قرارداد با شرکتهایی که مقر منطقهای آنها در این کشور قرار ندارد تا اول ژانویه سال 2024 اعلام کرد. هدف از این برنامهها ایجاد فرصتهای شغلی بومی به منظور اجرای طرحهای متنوعسازی اقتصادی است.
شرایط لازم برای برخورداری از این معافیت چنین اعلام شده است:
- دریافت مجوز معتبر از مراجع ذی صلاح در عربستان.
- عدم پرداختن به فعالیت های غیر از فعالیت های موضوع این مجوز.
- داشتن داراییهای لازم برای فعالیت و هدایت و مدیریت فعالیت دفتر منطقهای از جمله برگزاری نشست هیئت مدیره و تصمیمان راهبردی در خاک عربستان انجام شود.
این قوانین شامل ایجاد درآمد از فعالیتهای واجد شرایط در عربستان سعودی و هزینههای عملیاتی مناسب برای انجام فعالیتها میشود، مشروط بر اینکه دفتر مرکزی حداقل یک مدیر مقیم عربستان و همچنین تعداد کافی کارمند تمام وقت در طول دوره معافیت مالیاتی داشته باشد.
200 شرکت درخواست خود را برای افتتاح دفتر مرکزی منطقه ای برای فعالیت های خود در خاورمیانه در عربستان سعودی ارسال کرده اند که نام شرکت های بزرگی همچون ایرباس، اوراکل، فایزر و بوئینگ در میان آنها دیده می شود.
در دسامبر گذشته، خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی تأکید کرد که اعطای مشوقهای مالیاتی به دفاتر منطقهای شرکتهای بینالمللی در این کشور، انگیزهای مهم برای تبدیل این کشور به مرکز اصلی آن شرکت ها در منطقه در کنار دریافت مزایای متنوع است.
وی افزود: ثبات اقتصادی عربستان وجود شایستگیها و تخصصهای ممتاز، علاوه بر موقعیت استراتژیک و چشماندازهای رشد قوی، به جذب بیش از 200 شرکت به این برنامه، علاوه بر ورود بسیاری از مدیران و افراد برجسته کمک کرده است.
عربستان با حمایت صندوق سرمایه گذاری عمومی این کشور که دارایی های آن بیش از 700 میلیارد دلار است، صدها میلیارد دلار را به چشم انداز 2030، یک پروژه راهبردی گسترده برای تنوع بخشیدن به منابع درآمد به دور از هیدروکربن ها و تحقق اقتصاد بدون نفت اختصاص داده است.