میدل ایست نیوز: منابع خبری در کرکوک اعلام کردند کردها و عرب ها در حال دستیابی به توافقنامه قریبالوقوع برای چرخشی شدن منصب استانداری به مدت دو سال برای هر کدام از این مولفه های جمعیتی عراق هستند.
به گزارش الشرق الاوسط، با وجود گذشت حدود 6 ماه از انتخابات محلی و حدود 5 ماه از تایید نتایج نهایی انتخابات، استانهای کرکوک و دیالی همچنان در کانون درگیریهای حزبی به سر میبرند به طوریکه این موضوع مانع از دستیابی به فرمول تفاهمی برای توزیع پست ها بین ائتلاف های برنده به ویژه در خصوص نخستین منصب اجرایی یعنی استاندار شده است .
این در حالی است طبق قانون انتخابات، شورای محلی منتخب موظف است ظرف مدت 15 روز از تاریخ تایید نتایج انتخابات، برای انتخاب افراد جهت تصدی پست استاندار، رئیس شورای استانداری و معاونین آنها تشکیل جلسه دهد.
منابع آگاه در کرکوک بر خلاف پیچیدگیهایی که هنوز در استان های کرکوک و دیالی وجود دارد و سرنخ های آن نیز در دست نیروهای شیعی «چارچوب هماهنگی» و نیروهای اهل تسنن است،اعلام کردند بحران انسداد در کرکوک به زودی از طریق یک توافق عربی -کردی مبنی بر چرخشی کردن منصب استانداری بین کردها و عرب ها به عنوان مولفه های اصلی جمعیتی این استان، حل شود.
در همین حال یک منبع حزب اتحادیه میهنی اعلام کرد، توافق بین اعراب و کردها ناظر بر تقسیم پست استانداری برای یک دوره دو ساله برای هر کدام از کردها و عرب ها خواهد بود اگرچه حدود 6 ماه از نخستین سال آن گذشته است.
این منبع تصریح کرد، این فرمول بعد از حصول توافق میان دو حزب اصلی کرد یعنی اتحادیه میهنی و حزب دمکرات به دست آمد و نقطه اختلاف کنونی بین دو طرف بر سر این است که چه کسی در دو سال اول منصب استانداری را تصاحب کند .
این منبع تاکید کرد، کردهای عراقی به دنبال بهره برداری از مذاکرات و بحث و جدل های شدید در بغداد بر سر سمت ریاست پارلمان حکومت مرکزی هستند و این موضوع را در برنامه های اساسی مذاکره برای سمت استانداری کرکوک مد نظر قرار داده اند چرا که کردها منصب استانداری کرکوک را از سال 2017 به اعراب واگذار کرده اند.
این منبع خاطر نشان کرد در سایه توافق موجود،ترکمن های عراق که پیشتر فرمول سه جانبه برای تقسیم منصب ها را پیشنهاد کرده بودند، از گردونه کنار خواهند رفت و تنها دو کرسی در شوراهای استانی خواهند داشت و دیگر داعیه ای برای تصدی پست استانداری حتی برای یک دوره خاص و محدود را نخواهند داشت.
گفتنی است احزاب کرد شامل اتحادیه میهنی و حزب دمکرات دارای 7 کرسی از 16 کرسی شورای استانی کرکوک هستند و یک کرسی نیز به مسیحیان این استان به عنوان متحد کردها اختصاص دارد در حالی که عربها نیز 6 کرسی را در اختیار دارند و دو کرسی دیگر نیز متعلق به ترکمن ها است که متحد عربها به شمار می روند.
در همین ارتباط برخی منابع معتقدند تضادهای شدید سیاسی در کرکوک و به طور کلی عراق، اجازه نمی دهد در این مرحله پیشرفتی در پرونده مذاکرات دولت کرکوک حاصل شود.