جزئیات طرح امریکا برای «روز پس از جنگ غزه»
پرداخت درآمدهای مالیاتی و عوارض گمرکی از سوی تلآویو به تشکیلات خودگردان و کمک بانک جهانی به آن، به موجب تفاهم امریکایی اسرائیلی با طرح امریکا برای «روز پس از جنگ غزه» منسجم و هماهنگ است و تشکیلات خودگردان برای بقای خود بر روی این طرح کار میکند.
میدل ایست نیوز: تشکیلات خودگردان فلسطین، درآمدهای مالیاتی و عوارض گمرکی سه ماه گذشته را از تل آویو دریافت کرد. بانک جهانی، نیز پرداخت 300 میلیون دلار به تشکیلات خودگردان را به موجب تفاهم امریکایی اسرائیلی برای جلوگیری از فروپاشی این نهاد تصویب کرد که با طرح امریکا برای «روز پس از جنگ غزه» منسجم و هماهنگ است و تشکیلات خودگردان بی سر و صدا بر روی این طرح کار می کند تا بقای خود و ایفای نقش در حکومت نوار غزه پس از پایان جنگ را تضمین کند.
به گزارش العربی الجدید، یک مسئول فلسطینی که ترجیح نامش را اعلام نکند، به العربی الجدید گفت این تفاهم همچنین بر «موافقت امریکا با تصویب چهار کانون شهرک سازی از مجموع 5 کانون که اسرائیل اعلام کرده و نیز تمدید تضمینهای ارائه شده به بانکهای اسرائیلی که با بانکهای فلسطینی همکاری میکنند به مدت 4 ماه تصریح میکند».
همچنین منابعی که خواستند نامشان فاش نشود، به العربی الجدید گفتند که مسئولان امریکایی، ما را از این تفاهم مطلع کردند و اطلاع کسب کردیم که دولت امریکا با تصویب چهار کانون شهرک سازی از مجموع 5 کانونی که بتسلئیل اسموتریچ وزیر دارایی کابینه نتانیاهو اعلام کرد، موافقت کرده است و ما به آنها پاسخ دادیم که بخشی از این تفاهم نیستیم و درآمدهای مالیاتی فلسطینی را دریافت کردیم، زیرا این اموال متعلق به ما است.
رابطه اموال تشکیلات خودگردان با «روز پس از جنگ غزه»
محمد مصطفی نخست وزیر فلسطین، چهارشنبه گذشته اعلام کرد که وزارت دارایی اسرائیل، 435 میلیون شیکل (حدود 120 میلیون دلار) از پول های بلوکه شده مربوط به درآمدهای مالیاتی ماه های آوریل و مه گذشته را به حساب تشکیلات خودگردان واریز کرد. این در حالی است که بانک جهانی، کمک سالیانه به تشکیلات خودگردان را از حدود 70 میلیون دلار به 300 میلیون دلار در سال افزایش داد که یک رقم بیسابقه در تاریخ روابط فلسطین با بانک جهانی است که این مبلغ را در چند مرحله پرداخت خواهد کرد که بخشی از این پول برای حمایت از بودجه و بخشی دیگر برای تامین مالی پروژه های توسعه هزینه خواهد شد.
وزارت دارایی اسرائیل، پنجشنبه گذشته نیز مبلغ دیگری به میزان 530 میلیون شیکل را به حساب تشکیلات خودگردان واریز کرد تا کل مبلغ واریز شده به 965 میلیون شیکل برسد، البته اسرائیل، سهم نوار غزه و اسیران و خانواده های شهدا و مجروحان از درآمدهای مالیاتی را قطع کرد.
کابینه جنگ اسرائیل پنجشنبه گذشته با درخواست بتسلئیل اسموتریچ وزیر دارایی برای قانونی کردن پنج کانون شهرک سازی و نیز تحریم چند مسئول ارشد تشکیلات خودگردان و سلب اختیارات اجرایی از تشکیلات خودگردان در جنوب کرانه باختری برای سیطره بر مناطق موسوم به «ب» که بر اساس توافق اسلو تحت سیطره تشکیلات خودگردان است، موافقت و آن را تصویب کرد.
یک منبع دیپلماتیک غربی که خواست نامش فاش نشود، از تفاهم اسرائیلی امریکایی و حمایت بین المللی برای جلوگیری از فروپاشی تشکیلات خودگردان خبر داد که از زمان جنگ در هفتم اکتبر گذشته با مشکلات مالی و کسری بودجه بیسابقه روبهرو شده است.
این منبع افزود که دستگاههای امنیتی فلسطین برآورد کرده اند که کسری بودجه که تشکیلات خودگردان با آن دست و پنجه نرم میکند، سبب میشود تا نتواند با اوضاع امنیتی داخلی و «تلاشهای خرابکارانه از سوی گروههایی که مقاومت مسلحانه را برگزیدهاند» مقابله کند.
تحمیل چشم انداز امریکا برای پس از جنگ در غزه
با وجود عملیات کیفی روزافزون در کرانه باختری علیه اشغالگران، منابع امنیتی فلسطینی احتمال میدهند که کرانه باختری در برهه آتی شاهد آرامش باشد. آنها در این باره برخی عوامل را مورد توجه قرار داده اند از جمله حملات مکرر اسرائیل به «جنین» و «طولکرم» که بر ترور فعالان مقاومت و تخریب زیرساختهای آن مبتنی است به طوری که تعداد شهدا در ژوئن گذشته به 34 نفر رسید.
عامل دیگر، اقدامات تشکیلات خودگردان در بازداشت نیروهای مقاومت و خنثیسازی بستههای انفجاری دستساز است.
یک مسئول فلسطینی گفت که امریکا به ما اطمینان داده که اظهارات اسموتریچ (وزیر دارایی کابینه نتانیاهو) درباره اعمال تحریمهایی علیه تشکیلات خودگردان با هدف باقی ماندن ائتلاف راستگرا در دولت اسرائیل مطرح شده است.
این مسئول افزود چه بخواهیم و چه نخواهیم، اسرائیل همچنان به شهرک سازی ادامه می دهد و به موافقت فلسطین نیاز ندارد و مخالفت ما هم مانع این اقدامات نخواهد شد.
منابع نزدیک به رهبری فلسطین گفتند که هیچ یک از تصمیمات قدیمی یا تصمیمات جدید را علیه اسرائیل اجرا نخواهد کرد، زیرا در حال حاضر مشغول اجرای چشم انداز امریکایی برای «روز پس از جنگ غزه» است که این طرح دربرگیرنده 10 بند است که به «بیانیه مشترک درباره اصول حمایت از آینده صلح میان اسرائیلیها و فلسطینیان» معروف است که این بیانیه معتقد است که این اختیار از سوی دولت امریکا و برخی کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی، مصر و اردن به تشکیلات خودگردان برای حضور در نوار غزه به عنوان قدرت حاکم داده شده است.
این بیانیه در یکی از بندهایش به این اشاره میکند که « کرانه باختری و نوار غزه باید در نهایت تحت حاکمیت واحد تشکیلات خودگردان از جمله حاکمیت غیرنظامی و مسئولیت های امنیتی متحد و یکپارچه شوند»
تشکیلات خودگردان در عمل از طریق هماهنگی با اسرائیل و کمک برخی سازمان های بین المللی در نوار غزه، فعالیت خود را آغاز کرد به عنوان مثال، اداره انرژی فلسطین دو روز پیش به شرکت برق نوار غزه دستور داد تعمیر یکی از مهمترین خطوط انتقال برق را پس از هماهنگی تشکیلات خودگردان در رام الله با تلآویو آغاز کند.
منابع العربی الجدید تصریح کردند که تشکیلات خودگردان عملا به اجرای دیدگاه خود در خصوص اصلاحات از جمله در ارتباط با جلوگیری از تحریک (علیه رژیم صهیونیستی) و نیز اصلاح آموزش و تامین اجتماعی همسو و هماهنگ با بند دهم بیانیه امریکا میپردازد که در این بند آمده است: تشکیلات خودگردان باید دستورکار اصلاحی فراگیری را که مبتنی بر حکمرانی حکیمانه، شفافیت و مبارزه با فساد و اصلاح آموزش و رفاه اجتماعی باشد، اجرا کند.
العربی الجدید کسب اطلاع کرد که پیش نویس طرح واریز سهمیه اسیران و مجروحان برای توسعه اجتماعی، آماده و منتظر اجراست.
در خصوص جلوگیری از تحریک در رسانهها، تشکیلات خودگردان ملزم است برخورد آهنین با این مسئله داشته باشد به طوری که رسانههای رسمی سالهاست که از اشاره به عملیات چاقو زدن یا تیراندازی که نیروهای مقاومت به آن دست می زنند، چه در کرانه باختری اشغالی یا داخل مناطق اشغالی منع شدهاند و این وضعیت از زمان جنگ اسرائیل علیه نوار غزه هم تغییر نکرده است به طوری که رسانههای رسمی از انتشار هرگونه اخبار از عملیات مقاومت یا کشته شدن نظامیان اسرائیلی منع شدهاند، این در حالی است که رسانههای اشغالگران این گونه خبرها را منتشر میکنند.