اجتماعی

نگرانی محافل حقوق بشر از افزایش جرایم خشونت خانگی در عراق

مرکز راهبردی حقوق بشر در عراق نگرانی خود را از ادامه ثبت جرایم خشونت خانگی در این کشور ابراز و تاکید کرد حقوق کودکان در این کشور با چالش‌های بزرگی مواجه است.

میدل ایست نیوز: «فاضل الغراوی»، رئیس مرکز راهبردی حقوق بشر عراق اعلام کرد: واقعیت حقوق کودکان در عراق همچنان شاهد چالش‌های زیادی است که مهم‌ترین آن‌ها وضعیت کار، قاچاق انسان، خشونت خانگی و تغییرات آب و هوایی است به طوری که عراق پس از یمن، سودان و مصر با 4.9 درصد در رده چهارم کشورهای آمار بالای کودکان کار قرار دارد.

به گزارش العربی الجدید، وی گفت: آمارهای ثبت شده خشونت خانگی علیه کودکان حاکی از آن است که تعداد دخترانی که در معرض خشونت خانگی قرار گرفته‌اند بیشتر از پسران و درصد حمله به دختران ۷۳ درصد عنوان شده در حالی که درصد پسران نوجوانی که در معرض خشونت خانگی قرار گرفته‌اند ۲۷ درصد بوده است.

رئیس مرکز راهبردی حقوق بشر عراق تصریح کرد: 2 میلیون کودک در سن تحصیل و مدرسه، در مؤسسات و مدارس ثبت نام نکرده‌اند و رقمی معادل ۳۰ درصد برای کودکان بازمانده از تحصیل ثبت شده است.

الغراوی خاطرنشان کرد: «کودکان در عراق از جمله اقشار متاثر از تغییرات اقلیمی و آب و هوایی هستند و بر اساس گزارش‌های صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، عراق از میان ۱۶۳ کشور در فهرست خطرات آب و هوایی برای کودکان در رتبه ۶۱ قرار دارد و طبق گزارش محیط زیست سازمان ملل متحد، این کشور پنجمین کشوری است که در معرض کمبود آب و غذا و دمای شدید قرار دارد.

وی با بیان اینکه آمارهای ثبت شده حاکی از آن است که ۱۶۰ کودک در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ در عراق قربانی جرایم قاچاق انسان شده‌اند، خاطرنشان کرد: رتبه عراق در شاخص کودکی همچنان پایین است.

رئیس مرکز راهبردی حقوق بشر عراق از مجلس و دولت عراق درخواست کرد در وضع قوانین حمایت از کودکان و فعال کردن راهبرد ملی حمایت از حقوق آن‌ها تسریع و صندوقی برای حمایت از حقوق کودکان راه‌اندازی کنند.

گفتنی است جامعه عراق ظرف سال‌های اخیر با توجه به چالش‌های اقتصادی و اجتماعی پیش روی خانواده‌ها، شاهد تشدید خشونت‌های خانگی بوده است. علیرغم تلاش‌های دولت برای ایجاد آگاهی بیشتر برای محافظت از خانواده‌ها در برابر فروپاشی، اما داستان‌های غم‌انگیز جنایات خشونت خانگی که زنان و کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد به پایان نرسیده است و داده‌ها و آمارها نشان از تشدید نقض روابط محبت‌آمیز و تهدید امنیت و ایمنی جامعه است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا