اجتماعیاقتصادی

بحران مسکن در فلسطین اشغالی یک سال پس از عملیات طوفان الاقصی

گزارش‌های منتشر شده، از تأثیر منفی شدید عملیات «طوفان الاقصی» بر بخش مسکن رژیم صهیونیستی حکایت دارد.

میدل ایست نیوز: عملیات «طوفان الأقصی» و درگیری‌های پس از آن، بر بخش مسکن و ساخت و ساز در رژیم صهیونیستی تاثیر منفی گذاشته است.

به گزارش ایندیپندنت عربی، بخش مسکن و ساخت و ساز در فلسطین اشغالی تحت تأثیر پیامدهای عملیات «طوفان الأقصی» در هفتم اکتبر 2023، شرایط دشواری را سپری می‌کند به طوری که کمبود شدید نیروی کار که به عنوان سربازان ذخیره در جنگ غزه به خدمت گرفته شدند و لغو صدور مجوز کار برای فلسطینی‌ها در فلسطین اشغالی، سایه سنگینی بر بخش ساخت و ساز مسکن انداخته است.

گزارش دفتر مرکزی آمار رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد ساخت و ساز در فلسطین اشغالی بر اساس آمار سالیانه از اکتبر 2023 تا سپتامبر 2024 حدود 10 درصد کاهش یافته و میزان صدور پروانه ساخت جدید نیز دو درصد کاهش نشان می‌دهد.

فلسطینی‌ها نیروی کار اصلی در بخش ساخت و ساز در فلسطین اشغالی به شمار می‌روند و تعداد آنها بیش از 100 هزار نفر است. ولی تل آویو از هفتم اکتبر 2023 مانع از ادامه کار آنان در فلسطین اشغالی شده و کابینه رژیم صهیونیستی با به کارگیری هزاران نیروی کار خارجی به جای فلسطینی‌ها موافقت کرده است.

در شرایطی که ساکنان مناطق هم مرز با نوار غزه از زمان حوادث هفتم اکتبر، این مناطق را تخلیه کرده‌اند و محل سکونت آنها به عنوان منطقه عملیات نظامی شناخته شده و فعالیت ساخت و ساز در آنجا غیرممکن شده است، گزارش دفتر مرکزی آمار رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد 75 درصد ساخت و سازهای متوقف شده در فلسطین اشغالی، در مناطق میانی و تل آویو بوده و میزان صدور پروانه ساخت در این مناطق نیز حدود 44 درصد کاهش یافته است.

طی یک سال جنگ، شرکت‌های ساختمانی 14 هزار و 150 آپارتمان ساخته‌اند که نزدیک به 51 درصد آنها در منطقه تل آویو و حدود 25 درصد نیز در مناطق میانی و نزدیک به 19 درصد در جنوب فلسطین اشغالی بوده است.

رویدادهای پس از هفتم اکتبر 2023 بر مدت زمان ساخت بنا نیز تاثیر گذاشته است به طوری که طبق گزارش دفتر آمار مرکزی رژیم صهیونیستی، میانگین زمان ساخت آپارتمان به علت کمبود نیروی کار از 28 ماه فراتر رفته که بین 6 تا هشت ماه بیشتر از میانگین قبلی است.

به موازات کاهش میزان ساخت و ساز، تقاضا برای مسکن نیز در فلسطین اشغالی افزایش یافته و موجب افزایش قابل توجه قیمت مسکن شده است.

ماه گذشته وزارت دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد سرمایه‌گذاران بزرگ به علت مبهم بودن آینده اقتصادی، از بازار مسکن خارج می‌شوند به طوری که خرید ملک با هدف سرمایه‌گذاری از 62 تا 72 درصد کل مشتریان ملک در آوریل به 33 درصد در ماه اوت کاهش یافته است.

منبع
ایندیپندنت عربی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا