هشدار مفتی مصر درباره القای ناامنی و تظاهرات در مصر
مفتی جمهوری مصر همزمان با انتشار شایعات گسترده در فضای مجازی مبنی بر وجود ناامنی و تظاهرات علیه رئیس جمهور این کشور تصریح کرد: گروههای افراطی از شبکههای اجتماعی برای تحریف واقعیت استفاده میکنند.
میدل ایست نیوز: «نظیر محمد عیاد»، مفتی جمهوری مصر، اعلام کرد: مسئولیت دار الفتوا به طور خلاصه افزون بر آگاهسازی افکار عمومی و پاسخ به شایعات، دروغها و تهدیدهایی است که دولت با آن مواجه است.
به گزارش المصری الیوم، محمد عیاد در گفتوگوی اختصاصی با شبکه “صدا البلد” تصریح کرد: اکنون زمانی است که در آن بحرانها و مشکلات متعددی به ویژه در جهان عرب و اسلام وجود دارد و آنها با شایعات دروغین و مفاهیم مخربی مواجهند که به تحریف آگاهی از طریق استفاده از وسایل مدرن دامن میزنند.
وی افزود: وسایل تکنولوژیک مدرن یکی از بزرگترین نعمتهایی است که خداوند به انسان عطا کرده است، اما برخی افراد از آن به شکل تحقیرکننده و اهانتآمیزی استفاده میکنند بطوریکه به عنوان نمونه برخی کشورها و گروههای افراطی از شبکههای اجتماعی برای نابودی شخصیت و محو هویت و ارزشهای انسانی استفاده میکنند و هر چیزی را که بخواهند به مردم تحمیل میکنند.
مفتی جمهوری تاکید کرد کشورهای زیادی هستند که میلیاردها دلار برای نابودی ارزشهای انسانی و محو هویت شخصی اختصاص دادهاند.
هشدار مفتی مصری در حالی مطرح می شود که روزنامه لبنانی النهار اعلام کرد تصاویری که در فضای مجازی منتشر و گفته میشود مربوط به تظاهرات گسترده اخیر در مصر برای برکناری السیسی است، تصاویری جعلی هستند و این ادعاها نادرست است و این ویدئوها به تاریخ 21 سپتامبر 2019 در اینترنت بارگذاری شدهاند.
النهار با راستی آزمایی این ویدئو نوشت: در تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی به ویژه واتساپ ظرف ساعات گذشته، گروهی از افراد نشان داده میشوند که در خیابانی راه میروند و شعار میدهند: بدون ترس بگویید که السیسی باید برود و همراه آن ادعاهایی مطرح شده است که مصر همین الان شعلهور شد… تظاهرات برای سرنگونی نظام و برکناری السیسی و غیره؛ اما بررسیها نشان میدهد که این ویدیو مربوط به گذشته است و ادعای مطرحشده درباره آن صحت ندارد.
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور نیز در سخنرانی دو روز پیش خود در دانشکده پلیس قاهره ضمن هشدار درباره انتشار حجم گسترده دروغها و شایعات و ترکیب آنها با بخشی از واقعیتها تصریح کرد: طرحی که سالها پیش کشورهای منطقه را هدف قرار داد، طرح جدیدی بود که برای اولین بار از شبکههای اجتماعی به عنوان یک محرک برای اجرای آن استفاده میشد. این طرحها هنوز تمام نشده است و در طول سالهای گذشته حجم زیادی از دروغها و تهمتها نظیر شایعاتی درباره ربودن کودکان و زنان یا حمله به خانهها منتشر شده که هدف از آنها صرفاً ناامن نشان دادن کشور بوده است.
وی تاکید کرد: انتشار و پخش این شایعات و طرحهای دروغین تنها مسأله داخلی نیست، بلکه توسط دستگاههای اطلاعاتی (بیگانه) انجام میشوند. این کار دستگاههای اطلاعاتی است و حق دارند که برای تخریب ما فکر کنند چرا که ما در یک مسابقه به سر میبریم و حریف میخواهد ما را شکست دهد و وظیفه ما این است که به خوبی تمرین کنیم و خود را برای شکست دادن طرحهای آنها آماده کنیم.