اجتماعی

عراق درگیر «بیماری قرن»

تغییر شیوه زندگی در عراق، مردم این کشور را گرفتار «بیماری قرن» کرده است.

میدل ایست نیوز: تغییر شیوه زندگی و افزایش مصرف فست فودها و یکجا نشینی، از عواملی است که موجب شیوع چاقی به عنوان «بیماری قرن» در عراق شده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، چاقی یا اضافه وزن زیاد از پدیده‌هایی است که هیچ جامعه‌ای از آن در امان نیست. معمولا افراد چاق به طور طبیعی در جامعه زندگی می‌کنند و به اصطلاح وبال گردن دیگران نیستند. توسعه و پیشرفت‌های علمی و فناوری که موجب کاهش فعالیت‌های جسمی ضروری برای سلامتی انسان شده، از عوامل رشد پدیده چاقی است به طوری که کار اداری خسته کننده در مقابل کامپیوتر، به ویژگی انسان امروزی تبدیل شده است.

در عراق نیز کارهای اداری که نیاز به تحرک ندارد مانند دیگر کشورها گسترش یافته است ولی یکی از عادت‌های نسبتا جدید در جامعه عراق، افزایش مصرف غذاهای آماده (فست فودها) یا غذاهای رستورانی است که به شکلی بی‌سابقه در این کشور رواج پیدا کرده است. این عادت، یکی از نتایج تغییر شیوه زندگی در عراق است که با تنبلی و کم تحرکی و دوری از ورزش همراه شده و به یکی از عوامل مهم گسترش چاقی در عراق تبدیل شده است.

دکتر «عمر محمد حسن الجبوری» متخصص داخلی و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه بغداد گفت، آمارهای سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان می‌دهد نرخ چاقی در عراق بالای 30 درصد است (37 درصد زنان و 23.4 درصد مردان).

دکتر الجبوری درباره عوامل چاقی گفت: چاقی می‌تواند از عدم توازن بین کالری دریافت شده و کالری مصرف شده ناشی شود و عوامل ژنتیکی و اختلالات هورمونی و مصرف برخی داروها نیز می‌تواند موجب چاقی شود.

دکتر الجبوری افزود: برای درمان چاقی باید به نوع چاقی و احتمال ارتباط آن با دیگر بیماری‌ها توجه کرد و معمولا درمان چاقی با رژیم غذایی و افزایش فعالیت جسمی در کنار درمان دارویی در موارد حاد، آغاز می‌شود.

دکتر «عمار علی عطره» متخصص جراحی برای درمان چاقی حاد در بیمارستان یرموک نیز جراحی را یکی از آخرین روش‌ها برای درمان بیماری چاقی توصیف کرد. وی درباره خطر این نوع عمل جراحی گفت، میزان فوت ناشی از عمل جراحی برای درمان چاقی، حدود یک در هزار است که در مقایسه با دیگر عمل‌های جراحی، قابل قبول محسوب می‌شود.

منبع
خبرگزاری رسمی عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا