سیاسی

مقام وزارت خارجه امریکا:
گذار سیاسی در سوریه نباید خطراتی را متوجه عراق و ترکیه کند

معاون امور سیاسی وزارت خارجه امریکا اعلام کرد بسیار حائز اهمیت است که دوره گذار در سوریه، خطراتی را متوجه عراق و ترکیه و سایر همسایگان این کشور نکند و واشنگتن افزون بر تلاش برای جلوگیری از بازگشت داعش، در حال ارزیابی نحوه کمک به گذار موفق در سوریه است.

میدل ایست نیوز: «جان باس»، معاون امور سیاسی وزارت خارجه امریکا اعلام کرد حضور نظامی این کشور در داخل سوریه دارای اهدافی مشخص از جمله حصول اطمینان از عدم بازگشت داعش به عنوان تهدیدی برای مردم سوریه، ترکیه، عراق، اردن یا هر کشور دیگری است.

به گزارش رووداو، جان باس در کنفرانسی خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار این شبکه در امریکا مبنی بر طرح ایده مقامات کُرد درباره حضور نیروهای امریکایی و فرانسوی در مرزهای شمالی سوریه برای رفع نگرانی‌های امنیتی ترکیه و موضع ایالات متحده نسبت به این ایده، تصریح کرد: بدیهی است که من نمی‌توانم از طرف دولت فرانسه صحبت کنم اما آنچه می‌توانم درباره دولت خودم بگویم این است که ما به شدت بر نگرانی‌های امنیتی واقعی که دولت و جامعه ترکیه با آن روبه‌رو هستند تمرکز کرده‌ایم.

وی افزود: ما به طور ویژه روی امکان و چگونگی سوء استفاده تروریست‌های خارجی از جمله حزب کارگران کردستان «پ ک ک» از شرایط سوریه متمرکز هستیم و برای ما بسیار حائز اهمیت است که این دوره گذار در سوریه نباید به خطرات بیشتری برای ترکیه یا عراق یا سایر همسایگان سوریه منجر شود.

وی خاطر نشان کرد: ما در دولت خود به شدت با تحرکات و تلاش‌های برخی افراد یا دولت‌ها که حضور نظامیان امریکایی را عامل اطمینان می‌دانند، هماهنگ هستیم و در عین حال به این موضوع نیز آگاهی داریم که ممکن است برخی گروه‌ها یا افراد از حضور نیروهای امریکایی برای انجام فعالیت‌هایی که امنیت یکی از کشورهای همسایه، از جمله ترکیه، را تضعیف می‌کند، سوء استفاده کنند و ما قطعاً نمی‌خواهیم شاهد چنین نتایجی باشیم.

معاون وزیر خارجه امریکا در امور سیاسی خاطر نشان کرد: به همین دلیل، با دقت بسیار تلاش می‌کنیم تا هرگونه تغییری که ممکن است در حضور یا فعالیت‌های نیروهای امریکایی در داخل سوریه ایجاد کنیم، تضمین کند که خطرات برای کشورهای همسایه افزایش نیابد.

«جان باس» افزود: حضور نظامی امریکا در داخل سوریه هدف بسیار مشخصی دارد و آن جلوگیری از بازگشت داعش به عنوان تهدیدی برای مردم سوریه، ترکیه، عراق، اردن یا هر کشور دیگری است و این هدف به ویژه با توجه به یک دهه بسیار دردناک که همه ما برای مقابله با خلافت جغرافیایی داعش و بازگرداندن ثبات تلاش کردیم، حائز اهمیت است.

این مقام وزارت خارجه امریکا در ادامه گفت: ما به دولت‌های کشورهایی که داعش آن‌ها را بی‌ثبات کرده بود، کمک کرده‌ایم تا از آن تجربه وحشتناک بهبود یابند و نمی‌خواهیم بار دیگر شاهد بازگشت آن باشیم و از این منظر، در حال ارزیابی نحوه کمک به گذار موفق در داخل سوریه هستیم.

منبع
رووداو

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا