میدل ایست نیوز: وزارت محیط زیست عراق اواخر سال گذشته اعتراف کرد که میزان آلودگی رود دجله افزایش قابل توجهی داشته، اما تاکنون هیچ تغییر ملموسی در پرونده آلودگی زیست محیطی در رودهای عراق به ویژه رود دجله رخ نداده است.
به گزارش العربی الجدید، خالده الکنانی، مسئول شعبه بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت عراق تاکید کرد که مواردی از انتقال بیماریهای واگیردار از طریق آزمایش دورهای رصد شده است.
وی افزود که تیمهای مسئول نظارت بر فاضلاب اخیراً بسیاری از بیماریها، حشرات و کرمهای روده را درون لولهها کشف کردهاند.
الکنانی توضیح داد که آزمایشها با گزارش رسمی به شهرداری بغداد ارسال میشود تا اقدامی صورت گیرد، بیماریهای واگیردار در مناطق حاشیهای به دلیل حفاری غیرقانونی مسیر فاضلاب که اختلاط آب آشامیدنی و فاضلاب را افزایش میدهد، بیشتر است.
یک شهروند عراقی گفت که آب شربی که به منازل میرسد گاها قابل شرب نیست و برخی اوقات امکان استفاده برای شستوشو نیز وجود ندارد.
وی افزود که ناچار به خریدن آب آشامیدنی میشوند که این مسأله از لحاظ مادی برای آنها سنگین است در نتیجه خواستار راه حلی برای تصفیه آب هستند.
یک متخصص سرطان گفت که میزان آلودگی آب بسیار بالا است در نتیجه این مسأله تاثیر مستقیمی بر آسیب رساندن به سلولهای بدن دارد.
وی افزود که اکثر ادارات، زبالههای صنعتی و پزشکی را در رودها رها میکنند که این مسأله موجب افزایش آلودگی میشود.
اسعد الخفاجی، کارشناس سیاست و استراتژی آب معتقد است که حل مسأله آلودگی آب از مجازات افزاد و نهادهایی که زبالههای خود را در رودها رها میکنند، آغاز میشود.
از طرفی دیگر حیدر یوسف محمود، مدیر بخش برنامهریزی اداره محیط زیست بغداد، توضیح داد که فاضلاب بدون تصفیه در رود دجله رها میشود و یا به میزان 50 درصد تصفیه میشود.
وی بیان کرد که همه رودها از انواع آلودگیها رنج میبرند و آب آنها غیر قابل استفاده شده است، حدود 500 هزار تا یک میلیون متر مکعب فاضلاب در روز وارد رود دجله میشود که این رقم بسیار است.